Banca Mondiala a anuntat marti ca membrii consiliului de administratie au aprobat acordarea unui imprumut de 1 miliard euro Ungariei, decizie ce concretizeaza o promisiune facuta in urma cu 11 luni, alaturi de Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE).
Imprumutul acordat pe o perioada de opt ani si jumatate are rolul de a sustine "reformele bugetare, programele de stabilitate financiara si reformele pensiilor", si aduce un ajutor in sectorul sanatatii, a explicat instututia, citata de NewsIn.

Banca Mondiala a promis acest imprumut in cadrul unui pachet comun de ajutor de 20 miliarde euro, anuntat pe 28 octombrie, intr-o perioada in care economia si sistemul financiar din Ungaria se confruntau cu mari tensiuni.

FMI a acordat atunci o prima transa de 4,9 miliarde euro la zece zile dupa anuntarea imprumutului. Dupa acordarea celei de-a doua transe, in martie, si a celei de-a treia, in iunie, FMI a oferit Ungariei un total de 8,4 miliarde euro, ceea ce reprezinta peste 70% din totalul promis pentru o perioada de doi ani.

UE a acordat, la randul sau, prin trei transe, 5,5 miliarde euro din cele 6,5 miliarde euro promise.

Chiar daca economia Ungariei genereaza in prezent mai putine nelinisti decat la sfarsitul lui 2008, guvernul ia in calcul o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,7% in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri