Grupul austriac petrolier OMV, care controleaza Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a anuntat ca a scos la vanzare OMV Wärme VertriebsgmbH, filiala de furnizare a combustibilului pentru incalzire, detinuta 100% de OMV Refining & Marketing GmbH.
„OMV urmareste simplificarea structurilor sale de vanzari: in viitor, distributia combustibilului pentru incalzire catre clientii persoane fizice se va realiza exclusiv prin intermediul asa-numitilor parteneri ai marcii OMV”, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Prin vanzarea planificata a OMV Warme, OMV isi reorganizeaza structurile de vanzari in cadrul activitatilor cu combustibili de incalzire. Oficialii companiei au mai declarat ca principalul obiectiv este acela de a gasi un viitor partener al marcii puternic, care sa distribuie combustibilii pentru incalzire de ai OMV si sa deserveasca baza de clienti OMV, cu sprijinul fortei de munca existente.

In cadrul furnizorului lucreaza in prezent 47 de angajati in sase birouri de vanzari din Viena si Lestanau.

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana. OMV Romania are 89 de angajati si a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 77 de statii care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, cea mai mare companie romaneasca, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4.552 milioane euro, EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a fost de 969 milioane de euro.

Citeste care sunt planurile Petrom pentru anul acesta de criza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri