Grupul britanic BAE Systems, suspectat ca a dat mita inclusiv in Romania, a acceptat sa plateasca aproximativ 450 de mil. dolari pentru a pune capat unei anchete de peste patru ani privind o serie de contracte incheiate de companie cu departamentele de aparare din SUA si Marea Britanie, informeaza New York Times.
BAE, care a negat initial acuzatiile, a declarat ca “regreta si isi asuma intreaga responsabilitate pentru cele intamplate in trecut”. Potrivit oficialilor BAE, compania si-a schimbat total strategia de business incepand cu anul 2002.

Avantajul acestei intelegeri consta in pastrarea contractelor incheiate cu ministerele de aparare din mai multe tari, cel mai important fiind cel cu SUA.

Serious Fraud Office (SFO) a cerut trimiterea BAE Systems in justitie pentru fapte de coruptie comise in strainatate, decizie care venea la capatul a sase ani de investigatii desfasurate asupra activitatilor grupului in Africa si Europa de Est, inclusiv in Romania. SFO a examinat, printre altele, un contract de 116 milioane de lire obtinut de BAE pentru intretinerea si modernizarea a doua fregate britanice vandute Romaniei in 2003.

BAE va plati sub forma de amenzi 400 mil dolari catre SUA, respectiv 430 mil. dolari catre Marea Britanie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri