Avon ar putea plati o suma record pentru inchiderea unor investigatii privind darea de mita

Avon Products, cea mai mare companie de vanzari directe de produse cosmetice la nivel mondial, estimeaza ca ar putea inregistra costuri de pana la 132 de milioane de dolari pentru inchiderea unor investigatii in SUA legate de posibila dare de mita in China si alte tari, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

In trimestrul al patrulea, Avon a provizionat 77 de milioane de dolari pentru posibile acorduri de inchidere a anchetelor derulate de comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) si Departamentul de Justitie din SUA, suma totala alocata in acest scop ajungand la 89 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Costul acestor acorduri ar putea depasi provizioanele cu pana la 43 de milioane de dolari, avertizeaza Avon.

Directorul general al Avon, Sheri McCoy, incearca sa inchida investigatiile in care compania este suspectata ca a platit mita in China si alte tari, in paralel cu eforturile de reducere a costurilor si retragerea de pe piete neprofitabile precum Coreea de Sud, Vietnam si Irlanda.

O persoana apropiata situatiei a declarat miercuri ca Avon se afla in negocieri avansate pentru inchiderea anchetelor penale si civile.

Citeste si:
Modificarile legislatiei penale si mediul de business - episodul 2
Modificarile legislatiei...

Din 2008, Avon a cheltuit peste 300 de milioane de dolari pentru investigatii interne si imbunatatirea practicilor interne.

Avon a anuntat ca pierderile nete au scazut in trimestrul al patrulea la 69,1 milioane de dolari, de la 162,2 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au scazut cu 9,7%, la 2,67 miliarde de dolari, fiind sub estimarile analistilor, de 2,75 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri