Fiat si General Motors au pus capat parteneriatului incheiat in anul 2000, dizolvand cele doua societati mixte pentru productia de trenuri de mare viteza si achizitia de materii prime, masuri care au incheiat un lung sir de dispute, transmite Mediafax. In urma anuntului, titlurile Fiat au urcat cu 10 la suta.

Potrivit acordului dintre cele doua companii, GM va returna Fiat participatia sa de 10 la suta la divizia Fiat Auto si va plati companiei italiene 1,5 miliarde de euro pentru a accepta anularea optiunii de vanzare a Fiat Auto catre grupul american.

Un contract incheiat in anul 2000 intre cele doua companii confera Fiat dreptul de a vinde GM 90 la suta din titlurile diviziei sale auto, precum si 50 la suta din actiunile unei uzine de motoare din Polonia. Fiat si GM vor continua, insa, sa foloseasca platforme comune, precum cea impartita de Opel Corsa si Fiat Punto.

Conducerea Fiat Auto spera sa constituie societati mixte impreuna cu alti producatori, reusind, astfel, sa redevina profitabila in anul 2006.

Suma de 1,5 miliarde de euro acopera doar pierderile inregistrate de Fiat intr-un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri