Grupul de asigurari Allianz a subscris anul trecut in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) un volum total de prime brute subscrise de 3,6 miliarde euro, in scadere cu 14,3% fata de nivelul de 4,2 miliarde euro din 2008, in contextul crizei mondiale.
Ajustat la fluctuatiile valutare din Europa de Est, volumul primelor a marcat un declin de 2% fata de 2008, se mentioneaza in comunicatul companiei. Totodata, profitul operational a scazut cu 12% in 2009, la 306 milioane euro, comparativ cu 348 milioane euro in 2008.

"Tinand cont de faptul ca am operat intr-un mediu economic dificil, putem spune ca rezultatele anului 2009 sunt bune. Atat valoarea primelor brute subscrise, cat si cea a profitului operational au evoluat conform asteptarilor noastre, in ciuda volatilitatii ratelor de schimb valutar", a declarat Werner Zedelius (foto), membru al board-ului Allianz SE si responsabil cu activitatea pe pieţele în dezvoltare.

Allianz-Tiriac Asigurari, societate de asigurari prin care grupul Allianz este prezent in Romania, a realizat in 2009 venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurari generale si de viata de 305 milioane de euro, conform standardelor de contabilitate internationale (IFRS).

In aceeasi perioada, profitul operational din activitatile de asigurari a fost de 7 milioane euro.

Primele brute subscrise de Allianz in ECE pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 13,3%, pana la 2,6 miliarde de euro in 2009, comparativ cu 3 miliarde de euro, valoare inregistrata cu un an inainte. Excluzand efectele generate de evolutiile cursurilor de schimb ale monedelor locale, reducerea subscrierilor s-a limitat la 3%.

Profitul operational s-a redus cu 23%, de la 300 milioane euro in 2008, la 230 milioane euro in 2009.

In ceea ce priveste rezultatele inregistrate in Romania, in 2009 primele brute subscrise pe segmentul de asigurari generale s-au situat la 282 milioane euro, conform IFRS. Allianz-Tiriac a contribuit, astfel, cu 11% la realizarea veniturilor din asigurari generale ale Allianz in tarile din zona ECE (Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Romania, Rusia/CSI, Slovacia si Ungaria).

Veniturile realizate pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate in tarile Europei Centrale si de Est au fost de 1 miliard euro in 2009, in scadere cu 9% fata de 2008. Ajustat la cursul de schimb valutar, nivelul primelor anualizate a crescut in 2009 cu 2%, la 1,2 miliarde euro.

Profitul operational anual a crescut cu 59%, la 76 milioane de euro, de la 48 milioane euro in anul precedent.

In Romania, profitul operational realizat de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari de viata desfasurata in 2009 a fost de 2 milioane euro, la un nivel al veniturilor anuale din vanzari de polite de asigurari de viata de 23 milioane euro.

Pe segmentul de pensii private, valoarea activelor apartinand tertilor aflate in administrarea companiilor Allianz din Europa Centrala si de Est a crescut cu 28%, la 6,5 miliarde euro, comparativ cu 5,1 miliarde euro la finalul lui 2008.

In Romania, companie are , in prezent, o cota de piata de circa 23% atat pe segmentul de pensii private obligatorii (pilonul II), cat si pe segmentul de pensii private facultative (pilonul III).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri