Guvernul Cehiei a aprobat un plan de trei ani care presupune restructurarea companiei aeriene nationale Czech Airlines (CSA) , potrivit ministrului ceh de finante, Eduard Janota, scrie Business Week.
Conform planului, compania aeriana trebuie sa reduca cu o treime capacitatea de zbor si sa concedieze circa 10% din angajati. In prezent CSA are o flota de 50 de avioane si numara circa 3.000 de angajati.

Aceste schimbari ar trebui sa reduca pierderile, de la 3,7 miliarde coroane cehesti (192 milioane dolari) in 2009, pana la 600 coroane cehesti (31 milioane dolari) anul acesta, pentru ca in 2012 compania sa ajunga pe profit.

Potrivit CSA, eruptia vulcanului din Islanda a costat linia aeriana peste 200 milioane coroane cehesti (10,4 milioane dolari).

Anul trecut, guvernul ceh a anulat vanzarea companiei aeriene nationale motivand ca singura oferta primita era prea joasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri