Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit in martie cu aproape o cincime, dat fiind ca importurile au crescut in cel mai rapid ritm din ultimele 6 luni, in special ca urmare a cererii de produse finite, de la autovehicule la echipamente industriale.
Astfel, deficitul comercial al Marii Britanii a fost de 7,5 miliarde lire sterline (11,1 miliarde dolari) in martie, fata de 6,3 miliarde lire in februarie, potrivit datelor publicate de Oficiul National de Statistica din Londra. Media estimata de specialistii chestionati era de 6,4 miliarde lire sterline, scrie NewsIn.

Importurile au crescut cu 5,2%, la cel mai inalt nivel din ultimele 18 luni, depasind cu mult cresterea de 1% a exporturilor.

Banca centrala a Marii Britanii (Bank of England) spera ca o cotatie mai slaba a lirei sa duca la cresterea exporturilor si a economiei, dupa ce productia industriala a sporit brusc luna trecuta, la un maxim al ultimilor opt ani.

Situatia tarilor indatorate din Europa a inrautatit perspectiva exportatorilor britanici intr-un moment in care cererea interna ar putea fi supusa unor presiuni din cauza masurilor fiscale.

Lira sterlina a pierdut aproximativ 25% in fata cosului format din mai multe valute de la inceputul lui 2007.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri