Lantul de restaurante fast-food McDonald's a retras de pe piata 12 milioane de pahare cu Shrek, pentru ca desenele de pe ele contin cadmiu, un metal toxic.
Paharele au fost vandute in Statele Unite cu circa doi dolari bucata si sunt disponibile in patru variante cu personajele din filmul de desene animate.

Comisia americana pentru protectia consumatorului (CPSC) a avertizat consumatorii sa nu mai foloseasca paharele.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plamanii, sistemul nervos si creierul.

In cazul paharelor cu Shrek, exista temeri in legatura cu expunerea pe termen lung la nivele scazute de metal.

Substanta se poate lua din vopsea pe mainile copiilor si intra apoi in corp, daca acestia isi pun mainile nespalate la gura.

McDonald's a subliniat ca le cere clientilor sa nu mai foloseasca paharele din "foarte multa precautie". "Consideram ca paharele Shrek sunt sigure pentru consumatori", a declarat purtatorul de cuvant al McDonald's USA, Bill Whitman, citat de NewsIn.

"Dar, pentru a ne asigura ca clientii nostri primesc produse sigure de la noi, am luat decizia de a nu le mai vinde si de a le retrage de pe piata, incepand imediat", a adaugat el.

"O cantitate foarte mica de cadmiu poate ajunge pe suprafata paharului, iar, pentru a fi pe cat de protectori posibil cu copiii, CPSC si McDonald's au lucrat impreuna la aceasta retragere", a declarat purtatorul de cuvant al CPSC, Scott Wolfson.

El a dat asigurari ca pe pahare se afla "mult mai putin cadmiu" decat contineau bijuteriile pentru copii retrase de CPSC anterior anul acesta.

McDonald's anunta ca paharele cu Shrek nu sunt comercializate in Romania si nici nu vor fi aduse.

"McDonald's Romania nu desfasoara promotia cu paharele Shrek. Paharele nu exista sau vor exista in Romania", au precizat reprezentantii McDonald's Romania.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri