Moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului american si a yenului japonez, pe fondul reducerii nervozitatii investitorilor, care nu s-au mai simtit obligati sa cumpere valuta, dupa cresterile generalizate de pe burse.
Moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului american la un curs de 1,2205 dolari/euro vineri dimineata la Londra, fata de 1,2163 dolari/euro joi seara la New York. Pe 1 iunie dolarul s-a apreciat cel mai mult in fata euro din aprilie 2006, fiind cifrat la valoarea de 1,2111dolari/euro, informeaza NewsIn.

Yenul japonez s-a depreciat si el in fata monedei unice la 113,32 yeni/euro, fata de 112,76 yeni/euro, dar si in fata dolarului american, fiind cotat la 92,81yeni/dolar, in crestere fata de 92,71 yeni /dolar.

"Piata este, probabil, condusa acum de apetitul pentru risc", a declarat Geoffrey Yu, strateg in cadrul UBS Londra. "Orice sprijin pentru moneda europeana va fi, cel mai probabil de scurta durata. Din punctul nostru de vedere, dolarul este cel avantajat pe termen lung", a adaugat strategul, pentru jurnalistii de la Bloomberg.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri