Oficialii europeni au admis ca UE mai are inca multe eforturi de facut inainte de a convinge alti membri G20 de necesitatea introducerii unei taxe globale pe tranzactiile bancare si a unei consolidari fiscale, relateaza EUobserver.
Reuniunea de saptamana trecuta a liderilor europeni a dus la un acord larg privind o taxa bancara, pentru reducerea costurilor unor eventuale noi pachete de salvare, dar tari precum Canada, China si Brazilia, ale caror banci au avut mai putin de suferit in urma crizei globale, s-au opus acestei masuri, potrivit NewsIn.

"Nu negam faptul ca trebuie depuse eforturi de convingere", a spus luni un oficial european, sub acoperirea anonimatului. "Depinde de cat de mare este taxa. Daca este o taxa foarte mare, de 20 de puncte procentuale de baza", atunci celalte parti vor fi dificil de convins, a spus oficialul, sugerand ca UE urmareste o taxa mult mai mica. "Daca vorbim numai de cateva puncte de baza nu vom afecta pietele de capital", a adaugat el.

Uniunea Europeana, reprezentata de presedintele CE Jose Manuel Barroso si de presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, alaturi de liderii celor rmai mari economii din blocul europeana, va intampina obstacole si va convinge o serie de tari, precum Statele Unite, ca este bine sa lanseze consolidarea bugetara.

In conditiile in care majoritatea tarilor din regiunea europeana considera ca criza subliniaza necesitatea unei discipline fiscale, Washingtonul este ingrijorat ca o reducere prea mare a cheltuielilor bugetare poate submina refacerea economica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri