Economia mondiala se redreseaza intr-un ritm moderat, dar se confrunta in continuare cu probleme precum nevoia de consolidare bugetara, pe termen mediu, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, citat de Reuters.
Reprezentantii Ministerelor de Finante si ai bancilor centrale din G20, participanti la o reuniune in Coreea de Sud, sunt in general optimisti ca la nivel mondial are loc o redresare economica moderata, a aratat Lipski, citat de Mediafax.

"Evident, exista riscuri si provocari, dar amploarea acestora este sub asteptari", a mai spus oficialul FMI.

Printre problemele existente, Lipski a mentionat necesitatea unor strategii bune pentru retragerea masurilor de stimulare economica, precum si cea de consolidare a bugetelor.

El a adaugat ca au fost realizate progrese in discutiile referitoare la modificarea structurii conducerii Fondului, dar nu a elaborat.

Membrii G20 s-au angajat sa ajunga la un acord in aceasta privinta pana la viitoarea reuniune a liderilor din organizatie, in noiembrie.

Statele Unite, nemultumite de refuzul european de a conferi statelor emergente mai multa putere la nivelul FMI, au luat masuri fara precedent in august, pentreu a bloca planurile care ar fi mentinut dominanta Europei in consiliul de conducere format din 24 de membri.

Economiile emergente au cerut o influenta mai mare in institutiile internationale precum FMI, in conformitate cu contributia sporita la economia mondiala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri