Numarul falimentelor din Germania in randul persoanelor fizice si companiilor a crescut cu 7,2% in prima jumatate a anului, evolutie care contrasteaza cu revenirea celei mai mari economii europene in aceeasi perioada, transmite AFP.
In intervalul ianuarie-iunie, aproximativ 16.500 de companii au dat faliment, nivel in crestere cu 2% comparativ cu primul semestru din 2009, potrivit datelor institutului federal de statistica. In al doilea trimestru al acestui an, economia germana a inregistrat o crestere spectaculoasa, potrivit Mediafax.

In prima jumatate a anului, numarul falimentelor personale a urcat cu 11,6%, la 53.900 de cazuri.

Totalul creantelor ramase restante in urma acestor falimente totalizeaza 21,1 miliarde de euro, nivel mai redus decat cel de 24,4 miliarde de euro din primul semestru al anului trecut. In 2009, in plina criza economica, mai multe compnaii mari si-au inchis portile, printre care distribuitorul Arcandor.

"Situatia se imbunatateste pentru marile companii si sectorul auto, insa ramane tensionata pentru multe societati. Cu spatele la zid au ramas, mai ales, intreprinderile mici si mijlocii, din comert si servicii. Bancile sunt in continuare extrem de prudente in a acorda credite acestor tipuri de companii", a afirmat Siegfried Beck, presedintele federatiei administratorilor judiciari VID.

Separat, institutul de statistica a anuntat ca exporturile germane au scazut in luna iulie pentru prima data in ultimele trei luni, semn ca avansul economic pierde din viteza in conditiile in care economia mondiala se tempereaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri