Guvernul japonez a adoptat un program de stimulare economica de 915 miliarde de yeni (8,5 miliarde de euro) destinat infiintarii a 200.000 de locuri de munca si contracararii efectelor negative ale deflatiei si aprecierii yenului, transmite AFP.
Aceste masuri prevad, in special, ajutoare pentru tinerii licentiati pentru gasirea unui loc de munca. Ele vizeaza, de asemenea, sustinerea intreprinderilor mici, stimularea consumului si favorizarea investitiilor in industriile nepoluante, potrivit Mediafax.

Autoritatile vor finanta programul printr-un fond de rezerva bugetat pentru perioada aprilie 2010 - martie 2011.

Guvernul spera ca aceste masuri sa aduca un aport de 0,3 puncte procentuale la cresterea economica si sa infiinteze 200.000 de locuri de munca.

Economia nipona, dependenta puternic de exporturi, a crescut cu doar 1,5% in cel de-al doilea trimestru, in ritm anual, din cauza incetinirii relansarii economice in statele occidentale. In primul trimestru, Produsul Intern Brut a avansat cu 5%.

Prin acest plan, Tokyo vrea, de asemenea, sa contracareze efectele aprecierii yenului, fenomen care afecteaza veniturile companiilor nipone cu operatiuni in strainatate si slabeste industria.

Recenta apreciere a monedei nipone in raport cu euro si dolarul a agravat problema deflatiei, reducand preturile alimentelor importate. Scaderea preturilor afecteaza economia de aproape un an si jumatate, ceea ce franeaza investitiile companiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri