Guvernul german va acorda Hypo Real Estate garantii de inca 40 de miliarde de euro, ceea ce ridica sprijinul acordat bancii cu probleme la 142 de miliarde de euro, pentru a sustine programul de restructurare, transmite Bloomberg.
Guvernul a preluat Hypo Real Estate in 2009, banca fiind sever afectata financiar de esecul subsidiarei irlandeze Depfa Bank de a strange fonduri, in contextul in care falimentul creditorului american Lehman Brothers a inghetat pietele financiare. Hypo Real este una dintre cele sapte banci care au picat testele de stres efectuate in iulie asupra a 91 dintre cele mai mari bancii europene, scrie Mediafax.

Creditorul a primit la inceputul lunii iulie aprobare pentru infiintarea unei structuri de tipul "bad bank" pentru gestionarea unor active fara importanta strategica de pana la 210 miliarde de euro. Aceasta suma reprezinta peste jumatate din valoarea totala a activelor Hypo Real de la finele anului trecut.

Banca a fost singurul creditor german, din cei 14 testati, care a primit o evaluare nagativa. Testele au relevat ca rata capitalului propriu (Tier 1), un indicator al soliditatii financiare, a picat la 4,7% intr-un scenariu care a simulat o criza a detoriilor suverane si recesiune economica, sub nivelul minim de 6% necesar pentru a trece testele.

Hypo apreciaza ca ar fi trecut testele de stres daca ar fi primit tot capitalul solicitat fondului de bailout creat de autoritatile germane pentru sustinerea sectorului financiar. Banca a anuntat ca a solicitat fonduri de 10 miliarde de euro pentru recapitalizare, din care i-au fost aprobate 7,87 de miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri