Producatorul elvetian de medicamente Novartis a anuntat ca va realiza achizitii in valoare de 5,65 de miliarde de euro, ce vor face din divizia Sandoz cea mai mare unitate de produse farmaceutice generice din lume.

Novartis, care luna trecuta a anuntat previziuni de vanzari-record pentru anul fiscal curent, a confirmat ca a preluat in intregime producatorul german Hexal.

De asemenea, in portofoliul companiei elvetiene au intrat si 67,7 de procente din partenerul Hexal in Statele Unite, Eon Labs.

Divizia Novartis il detroneaza astfel pe liderul Teva Pharmaceuticals (Israel) din topul celor mai importanti producatori de medicamente generice, ce sunt identice din punct de vedere chimic cu cele ale unor marci cunoscute, evident mai scumpe.

Luand in calcul graficul anului 2004, Novartis se asteapta la vanzari totale de cinci miliarde de dolari pentru anul curent.

Producatorii generalisti precum Sandoz pot replica medicamentele marcilor consacrate, de indata ce brevetul de inventie expira si reusesc astfel cifre bune de vanzari prin pretul mai mic care nu trebuie sa acopere costuri de dezvoltare si cercetare.

In lume exista circa 150 de producatori generalisti ce formeaza o piata relativ fragmentata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri