Profitul net al Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, a crescut de la 767 milioane dolari in al patrulea trimestru din 2009 la 2,89 miliarde dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, insa grupul a anuntat ca intentioneaza sa diminueze costurile inchizand o parte din fabrici, potrivit Mediafax.
Totodata, Pfizer vrea sa reduca anul viitor la 6,5-7 miliarde de dolari investitiile pentru cercetare si dezvoltare, de la 8-8,5 miliarde de dolari cat intentiona sa aloce initial, potrivit Bloomberg. In plus, grupul intentioneaza sa rascumpere actiuni in valoare de pana la noua miliarde de dolari, titluri de cinci miliarde de dolari urmand sa fie achizitionate anul acesta.

Producatorul de medicamente a cheltuit 9,4 miliarde de dolari anul trecut pentru cercetare si dezvoltare.

Pfizer si-a redus estimarea privind vanzarile de anul viitor de la 6,85 de miliarde de dolari la 6,77 miliarde de dolari. In 2010, veniturile au urcat cu 6%, la 17,56 miliarde de dolari.

"Principalul mesaj este ca grupul va rascumpara mai multe actiuni si va investi mai putin in cercetare si dezvoltare, ceea ce e bine", a afirmat Tony Butler, analist la Barclays Capital.

Planul de reducere a cheltuielilor initiat de Pfizer implica disponibilizarea a 19.000 de angajati si inchiderea a opt fabrici si a sase centre de cercetare. In perioada 2003-2009, grupul a concediat deja 40.000 de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri