Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declansa o noua recesiune economica globala care ar afecta pietele valutare si bursele de valori si ar avea un impact negativ sever asupra cresterii economice a Japoniei, a declarat Naoyuki Shinohara, deputy managing director la FMI.
Datoria de stat uriasa a Japoniei este nesustenabila pe termen lung, insa obligatiunile de stat vor evita probabil atacurile speculative datorita depozitelor mari din bancile autohtone, a adaugat oficialul, potrivit Reuters, arata Mediafax.

Tarile din zona euro incearca sa ajunga la o intelegere pe un pachet amplu de masuri care sa solutioneze criza, dar negocierile au fost incetinite de lipsa unui consens politic. In prezent, cel mai optimist termen pentru convenirea unui acord este sfarsitul lunii martie.

Semnele tot mai dese de neintelegere din Europa ar putea increderea in capacitatea autoritatilor UE de a preveni raspandirea crizei datoriilor de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri