Scaderea TVA la alimente nu figureaza pe agenda Guvernului din acest an, pentru ca in conditiile economice actuale nu se poate vorbi de o relaxare fiscala, a declarat intr-o conferinta de presa ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.
"In conditiile financiare actuale nu putem vorbi de o relaxare fiscala si, daca ne uitam la tarile din jur, pe de o parte Grecia, unde este o cedare de suveranitate, si la Ungaria, unde TVA a cescut la 27%...", a spus Fuia, potrivit Mediafax.

La ultima conferinta in calitate de ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara a spus ca TVA la alimete ar trebui redusa de la 24% la sub 10%, masura urmand sa aiba ca efect scadea pretului la alimente si diminuarea evaziunii fiscale.

"Nu putem pe de o parte sa spunem ca scadem TVA, iar pe de alta parte marim salariile sau pensiile. Deci scaderea TVA nu este anul acesta pe agenda Guvernului. In functie de situatia economica viitoare discutam si acest subiect. Si domnul Tabara a spus ca ar fi bine, dar n-a zis nici cand, nici cum", a mai spus Stelian Fuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri