Fostul ministru Codrut Seres a fost condamnat definitiv in dosarul "Hidroelectrica" la patru ani de inchisoare cu executare, de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia judecatorilor in cazul fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, de condamnare la patru ani de inchisoare cu exectare, este definitiva.

Judecarea in apel a dosarului "Hidroelectrica" a inceput in 27 octombrie 2014, iar dezbaterile s-au incheiat dupa 14 termene de judecata, care au durat mai bine de un an. Sentinta in fond a fost pronuntata in 31 martie 2014, fostul ministru al Economiei Codrut Seres fiind atunci condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea dreptului de a exercita functii publice, pentru complicitate la abuz in serviciu. Instanta a mai decis achitarea lui Codrut Seres pentru constituire de grup infractional organizat, conform Mediafax.

Judecatorii au mentinut sechestrele asiguratorii puse in timpul urmaririi penale pe bunurile acestora, respectiv pe mai multe autoturisme, locuinte si terenuri, precum si pe sume de bani apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ sase milioane de lei, 400.000 de euro si 200.000 de dolari.

Decizia din 31 martie 2014 a fost contestata in 29 august 2014 la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in septembrie 2011, pentru ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, in urma carora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari. In rechizitoriul trimis instantei, procurorii DIICOT l-au acuzat pe Codrut Seres de complot si subminarea economiei nationale.

Codrut Seres executa, din 27 ianuarie 2015, pedeapsa de patru ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul privatizarilor strategice. La inceputul lunii decembrie 2006, Codrut Seres si-a dat demisia din functia de ministru. El fusese interceptat de Serviciul Roman de Informatii, in 2005, monitorizarile relevand raporturile directe dintre acesta si Stamen Stanchev, precum si aranjamentele de culise privind privatizarile unor firme din domeniul energetic, inclusiv promovarea proiectului de hotarare de Guvern privind vanzarea pachetului de opt la suta din actiunile Petrom.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri