James Patterson se situeaza pe prima pozitie in topul celor mai bine platiti scriitori din lume, alcatuit de editorii revistei Forbes, cu venituri de 84 de milioane de dolari obtinute in perioada mai 2010 - aprilie 2011.
James Patterson, in varsta de 64 de ani, reprezinta o figura dominanta pe piata romanelor de fictiune si a publicat pe parcursul carierei sale peste 80 de romane, fiind un autor prolific, care profita din plin de ajutorul oferit de colaboratorii sai, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Scriitoarea Danielle Steel, in varsta tot de 64 de ani, ocupa locul al doilea, cu venituri de 35 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a clasat scriitorul american de romane horror si suspans Stephen King, cu venituri de 28 de milioane de dolari.

Locul al patrulea i-a revenit autoarei de romane de dragoste si de aventuri Janetz Evanovich, cu 22 de milioane de dolari, iar Stephenie Meyer, autoarea romanelor care stau la baza francizei cinematografice "Amurg/ Twilight", ocupa locul al cincilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, scriitorii din fruntea acestui top au integrat cu succes domeniul e-book, care reprezinta sectorul cu cel mai mare ritm de crestere in universul publicatiilor, in timp ce vanzarile in print prezinta o tendinta de scadere pe termen lung.

Cifrele au fost furnizate de Nielsen BookScan, iar editorii revistei Forbes au alcatuit acest top tinand cont de vanzarile anuale publicate in Publishers Weekly si de o serie de alte informatii furnizate de agentii, managerii si editorii scriitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri