Acum cateva zile, in 8 martie 2014, libanezul care are de multa vreme restaurantul Four Seasons la Piata Gemeni a deschis aici al doilea Four Seasons, un restaurant libanez pozitionat premium, in categoria de lux, fata de Four Seasons de pe Vasile Lascar care e destul de informal.
Cand am scris despre Italia in Bocca l-am laudat foarte tare pe italian pentru ce a reusit sa faca din casa aceea. E o casa boiereasca, in Bucurestiul vechi elegant si bogat, pe care a renovat-o si a amenajat-o cu dare de mana, a pus acolo tot ce e mai bun, arhitectul a stiut ce face, a iesit foarte bine. Conceptul e unitar, foarte bine realizat. Rareori am vazut mobilier alb intr-un decor alb care sa-mi placa. Scriu atat de mult despre ce a facut italianul, pentru ca domnul Alain Chami a luat aproape totul de-a gata la Four Seasons, si nici nu avea vreun motiv sa schimbe mare lucru. Nota lui personala sunt multe ghivece cu flori naturale, foarte colorate, care fac locul inca si mai frumos. Au doua niveluri, nefumatorii la parter si viciosii mai sus. Pacat ca si la etaj e la fel de frumos, ba micul balcon acoperit pare cel mai frumos loc din tot localul. In scurt timp mobila aceea frumoasa o sa se imputa de fumul de tigari… Au si o curte in care vara va fi o terasa. Acum nu e amenajat, dar presupun ca va fi si acolo foarte frumos, daca domnul libanez pune la fel de multe flori.
Au un bucatar libanez la Four Seasons, care face mancare libaneza, pentru ca asta stie sa faca, bucatarie libaneza. Four Seasons nu are cea mai buna mancare libaneza din Bucuresti, dupa parerea mea, dupa cum nici Four Seasons de la Piata Gemeni nu are, nici nu le-am dat nota maxima la mancare, desi multi il lauda, ba chiar baga mana in foc cum ca ar fi cel mai “adevarat” libanez. De pilda, mie mi s-a parut humusul mai bun la Chez Toni si kebabul mai gustos la Ali Baba. Totusi, le-am dat nota maxima la mancare celor de la noul Four Seasons, pentru ca diferentele sunt marunte si perceptiile destul de subiective.
Serviciul a fost foarte bun la Four Seasons, cu un chelner inimos, natural si sincer, facut pentru meseria asta, si cu nevasta patronului in preajma, si ea foarte deschisa si placuta. Pacat doar ca nu le-a dat prin minte sa ne intrebe si ce vin am vrea, desi ar fi avut tot interesul. Insa nu au inteles deloc ce voiam sa spun, de vreme ce ei imi bagasera sub nas meniul de vinuri. Nu le-am scazut nota la servicii pentru ca ne-am simtit foarte bine la Four Seasons, pe ansamblu. Preturile nu sunt mari, cu 100 de lei poti manca bine, pe saturate, si poti avea si un pahar cu vin libanez, daca stii sa-l ceri.
Noul Four Seasons, de la Piata Dorobantilor, e, fara indoiala, cel mai frumos restaurant libanez din Bucuresti si unul dintre cele mai elegante in general, adica dintre toate. Mancare buna si foarte buna, serviciu bun si dezinvolt. De data aceasta sunt aproape sigur ca le va merge bine si ca vor sta in frumoasa casa multa vreme.