Cristian Stefanescu (34 ani), fost angajat in sistemul bancar, a deschis in ianuarie a treia cafenea Gloria Jean’s in regim de franciza, in Piata Romana. El se asteapta ca 50% din volumul de vanzari sa fie generat de studentii de la Academia de Studii Economice (ASE).

Antreprenorul a investit 150.000 de euro in cafeneaua din fata universitatii economice, suma pe care spera sa o recupereze in aproximativ 4-5 ani. Cristian Stefanescu spune ca a ales sa deschida in franciza si nu cu un brand nou pentru siguranta aprovizionarii si recunoasterea brandului pe piata.

Pe langa studentii de la ASE, el se asteapta ca printre clientii cafenelei sa fie si angajati ai companiilor din zona, dar si trecatori.

Totul este pe ghicite cand vrei sa deschizi o afacere in Romania

Sa deschizi o cafenea Gloria Jean’s in Romania dureaza doua luni, de la momentul in care semnezi contractul de inchiriere pana in momentul in care deschizi efectiv usa localului. Asa sustine Cristian Stefanescu, pentru care totul este pe ghicite cand vrei sa-ti faci o afacere in Romania.

"As putea sa spun ca principala bariera in calea deschiderii unei afaceri in Romania este fiscalitatea excesiva si lipsa unui set de informatii necesare pentru deschiderea unei afaceri – nu te poti duce la o autoritate sau o organizatie in Romania sa intrebi de ce ai nevoie ca sa deschizi o afacere – totul este pe ghicite", sustine antreprenorul roman.

Cafeneaua, situata vizazi de Facultatea de Comert din cadrul ASE, are 60 de locuri, pe o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, iar in sezonul cald localul va avea terasa. In cafenea lucreaza 8 angajati.

Cristian Stefanescu spune ca nu mai are in plan deschiderea altor cafenele in 2015, ci doar consolidarea business-ului. Antreprenorul mai detine cafeneau Gloria Jean's din Piata Victoriei si una in Ploiesti si tot el a deschis primul restaurant Subway, in Bucuresti, in 2012. Stefanescu a lucrat anterior in sectorul bancar, la Credit Europe Bank si Piraeus.

Cafeneaua Gloria Jean's din Piata Romana este a zece din lantul de cafenele, introdus in Romania in 2004. Franciza Gloria Jean's este detinuta de firma Gourmet Products Servicii, condusa de Radu Marinescu, care a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri neta de aproximativ 567.000 de euro (2,5 milioane de lei) si un profit net de peste 81.000 de euro (aproximativ 360.000 de lei), potrivit datelor financiare de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: Tanara care bea cafea/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri