Windsurfingul este un sport nautic de sezon care incepe sa prinda teren si la noi. Singura conditie pentru practicarea acestuia este sa bata vantul.
In luna august, desi vantul este domol, in largul marii se formeaza mici turbulente ce produc adieri, tocmai potrivite pentru placile cu panze. Dar, din pacate, valurile Marii Negre nu sunt prea ofertante pentru incepatori. De aceea, alternativele potrivite pentru o distractie acvatica pe cinste sunt ski jetul sau ski-ul nautic.

Windsurfingul nu reclama un echipament compus din prea multe accesorii. Vela are rolul de motor - prinde valul si va impinge la apa atunci cand vantul este puternic. In acest caz, trebuie arborata o panza mai mica. Apoi aveti nevoie de scheletul pe care se intinde vela si care se ancoreaza de placa, de un maner cu ajutorul caruia se manevreaza vela (ajustabil in functie de inaltime), de costum (modele diferite - complet, trei sferturi sau tricou), de placa pe care va asezati (pentru incepatori sunt recomandate cele mai late) si de incaltari speciale, utile in zonele in care fundul apei va poate rani daca alunecati de pe placa.

Pasionatii de windsurfing trebuie sa investeasca aproximativ 1.000 de euro pentru accesorii si inca 150 de euro pentru echipamentul de protectie. De pilda, o placa model NeilPryde RS 5, cu dimensiunea de 9,8 metri, costa aproximativ 940 de euro, modelul NeilPryde Combat, cu dimensiunea de 4,4 metri, este mai ieftin, 450 de euro, iar plansa Mistral One - Design ajunge la pretul de 1.500 euro. Modelul de vela NeilPryde Saber, cu dimensiunile de 5,7 sau 8,2 metri, costa 455 euro, respectiv 515 euro, iar velele NeilPryde model V8, cu dimensiunile de 6 sau 10,6 metri, au pretul de 549, respectiv 627 euro.

Turbonautica

Un plus de adrenalina se poate obtine iesind in larg cu un ski-jet. In magazinele care comercializeaza ski jeturi gasiti diverse modele: recreationale, de lux, sport sau musclecraft. Ski-jeturile recreationale au preturi cuprinse intre 11.000 si 12.000 de euro, cele performante, de lux, costa intre 14.000 si 17.500 de euro, modelele sport - intre 11.900 si 14.700 de euro, iar Musclecraft costa intre 14.700 si 15.800 de euro fara TVA.

Ski de val

Pentru a practica ski-ul nautic, trebuie sa purtati un echipament special, compus din costum, manusi si protectie pentru picioare. De pilda, un costum model Mono Barefoot are pretul de 1.070 lei, iar modelul Speed Suit, destinat profesionistilor, ideal pentru concursurile de sarituri, costa aproximativ 1.400 de lei. Pentru antrenamente in ape cu temperaturi scazute puteti cumpara un costum cu protectie termica la pretul de 890 de lei si veste la preturi cuprinse intre 280 si 630 de lei.

Destinat mai mult incepatorilor este sortul pentru windsurfing, cu o constructie robusta din neopren, care costa aproximativ 270 de lei. In completarea tinutei, puteti cumpara si un tricou realizat dintr-un material special cu factor de protectie UV. Modelul Jump Shirt are pretul de 315 lei. Protectia picioarelor la proba de slalom ski nautic este asigurata de ciorapii speciali care costa 90 de lei. Manusile profesionale au pretul de aproximativ 190 de lei.

EuroNautica Motors - Strada Industriilor nr. 2C
Japo Nautic&Snow SRL - www.japo.ro
Xtreme Sport - www.xsport.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri