A avea alaturi un trainer este modalitatea cea mai rapida, usoara si de succes pentru a-ti imbunatati starea de sanatate si forma fizica. Trainingul personal s-a dovedit atat de eficient, incat a devenit raspandit si in celelalte categorii sociale, in afara celor bogati si faimosi.
In ziua de astazi, oameni din intreaga lume apeleaza la traineri personali, indiferent de varsta, forma fizica sau categorie sociala, pentru a-i ajuta sa isi schimbe stilul de viata. Cum iti poti da seama daca un trainer personal este optiunea potrivita pentru tine ? Trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte privitoare la ce anume poate face pentru tine un trainer personal:

1. Imbunatatirea formei fizice.
Studiile efectuate au demonstrat faptul ca oamenii angajeaza traineri personali in primul rand pentru a primi asistenta profesionala privind imbunatatirea sistemului cardiovascular, fortei, flexibilitatii, echilibrului si coordonarii. Un trainer iti monitorizeaza progresele si iti personalizeaza programul pe masura ce te antrenezi.

2. Atingerea sau pastrarea unei greutati ideale.
Reducerea grasimii, diminuarea greutatii, body-building-ul si tonificarea corporala toate acestea pot fi obtinute cu ajutorul unui trainer calificat, care te poate ajuta sa iti stabilesti obiective realiste si strategii sigure si sanatoase, incurajandu-te pe parcursul intregului proces.

3. Motivarea de a nu te abate de la un stil de viata sanatos.
Una din cele mai importante provocari ale exercitiului este pastrarea ritmului si persistenta in urmarirea planului stabilit. Trainerii personali cu experienta te pot motiva sa consideri sanatatea si activitatile tale prioritati pentru stilul tau de viata. Un trainer poate, de asemenea, sa te ajute sa gasesti cai de a preveni obstacolele care stau in calea exercitiului.

4. Concentrarea atentiei asupra stilului de viata personal.
Studiile au aratat, de asemenea, ca 50% dintre clientii trainerilor personali au propriile nevoi medicale, ca artrita, diabetul sau obezitatea. Un trainer te poate ajuta in privinta acestora sau a altor probleme medicale: durerile de mijloc / spate, recuperarea fizica dupa accidente sau starea pre / postnatala, lucrand cu medicul sau terapistul tau si stabilind un program sanatos, sigur si eficient care te va ajuta sa te recuperezi mai repede sau sa iti atingi forma fizica dorita.

5. Gasirea modalitatilor potrivite de a exersa.
Vei invata modalitatile corecte de a utiliza echipamentul special, precum si tehnicile pentru exercitiile cardiovasculare.

6. Incetarea pierderii timpului.
Cheia succesului consta in a obtine maximum de rezultate cu un efort minim, folosind un program creat special pentru tine. Exercitiile cele mai eficiente sunt acelea care se axeaza pe utilizarea calitatilor si aptitudinilor si pe imbunatatirea slabiciunilor tale.

7. Descoperirea noilor aptitudini.
Vrei sa iti imbunatatesti aptitudinile pentru tenis, ski, golf, basket sau orice alt sport sau sa te pregatesti pentru o vacanta de vis, plina de aventuri ? Un program individualizat te poate ajuta sa iti imbunatatesti conditia fizica si aptitudinile de care ai nevoie.

8. Perfectionarea conditiei fizice, spiritului si activitatii mentale.
Un trainer personal te poate conduce catre noi experiente de perfectionare personala. Multi traineri iti asigura in planul personal activitati atat pentru minte, cat si pentru corp, ca de exemplu sesiuni de yoga sau alte sporturi de acest gen. Trainerul personal te poate ajuta sa iti descoperi noi calitati sau potentialul de care nici nu stiai.

9. Beneficierea de ajutor intr-o maniera prietenoasa.
Ce ar putea sa iti fie mai de folos decat luarea unui angajament de a te intalni cu regularitate cu cineva care te va ajuta personal ?

10. Stabilirea unui program personalizat.
Trainerul potrivit te poate ajuta sa iti gasesti programul de exercitii care ti se potriveste. Ia in considerare urmatoarele aspecte: Te ajuta mai mult un stil autoritar sau mai degraba unul prietenos ? Ti-ar fi mai usor sa te antrenezi acasa sau la serviciu, in cadrul unui club sau intr-o sala de fitness ? De cate ori pe saptamana sau pe luna poti sa iti programezi intalnirile cu trainerul si pentru cat timp ? Alegerea cu atentie a trainerului te ajuta sa iti stabilesti tipul de antrenament care ti se potriveste.

Poti sa fii in cea mai buna forma fizica cu putin ajutor totul e sa iti dai seama de importanta acestui aspect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri