Nici o alta tara n-a suscitat atata mister asemeni Egiptului. Aceasta civilizatie magica bulverseaza imaginatia si creste adrenalina pasionatilor de scufundari
Cu minim 250 E poti "respira" legende precum Kheops, Ramses II ori alti 250 de faraoni, Moise, Alexandru cel Mare, Cleopatra, Champollion, Mohammet Ali si lista poate continua cu... resorturile de lux.

Mii de kilometri de oaze si desert, imprejmuit de apele Mediteranei, ale Marii Rosii si Nilului, aceasta tara iti ofera toate posibilitatile pentru petrecerea unui sejur cu adevarat exotic si palpitant. Iar daca vrei sa stii, sa descoperi, sa vezi si sa cunosti inceputurile primei civilizatii umane, Egipt e destinatia perfecta. Nu uita ca, in special in sudul tarii, verile sunt fierbinti, in special in Aswan si Luxor, iar coasta Marii Mediterane e superaglomerata.

Scuba si snorkelling

Marea Rosie e una dintre cele mai bune destinatii de scuba diving si snorkelling din lume. Asta datorita impresionantelor recife de corali, dintre care trei mai importante si apropiate de resortul Sharm el Sheikh: "Gradina Apropiata", "Gradina Mijlocie" si "Gradina Indepartata". De la operatorii locali poti obtine un tur complet al recifelor de corali la preturi acessibile. Un tur de doua ore la doua recife costa aproximativ 20 lire (1 E = 7 lire egiptene). Nu rata nici tururile de o zi catre cele mai indepartate insule din Marea Rosie ori catre locuri ca Ras Muhammad, pentru aproximativ 250 de lire.

Pentru scufundari, ultima locate amintita e super. Accesul aici se face cu programare asa ca, e un sfat, fa-ti rezervare de indata ce ajungi in Sharm el Sheikh. Cele mai importante trasee subacvatice se afla in jurul celor doua coloane din coral care marcheaza varful peninsulei Sinai.

Ras Za'atir sau Jackfish Alley e un alt punct de scufundare interesant. Este situat la Nord de Ras Mohammed, dar despre scufundarile pe care le poti face aici instructorii spun ca sunt unice. In sus, spre Na'ama Bay exista celebrul Amphoras, punct in care s-a scufundat in urma cu cateva sute de ani o nava de transport care nu a putut fi identificata. Pentru scufundatori, acesta e paradisul. La aproximativ 30 de metri se gasesc cateva amfore de mari dimensiuni.

Safari-ul cu jeep-uri sau cu camia prin desert reprezinta alte "sporturi" destinate turistilor. De altfel, in anumite zone, beduinii traiesc inchiriind celor care le viziteaza tara camile.

Ce sa vezi

Cairo, capitala si cel mai mare oras din Africa, e locul in care cele mai palpitante si sofisticate atractii africane, orientale si europene se intalnesc. Este paradisul bazarelor orientale cu imbracaminte din piele, obiecte de artizanat, parfumurilor si condimentelor exotice, a cluburilor de noapte sofisticate, a hotelurilor moderne si luxoase, a muzeelor si monumentelor antice.
Nu rata: Muzeul Egiptean cu o parte din comorile lui Tutankamon, Muzeul de Arta Islamica, piramida Giza, Sfinxul, monumentele islamice si bisericile crestine.

Ce sa mananci

Foul, o specialitate locala preparata pe baza de fasole, kebabs si humus. Incearca si tahina - sos alb picant, falafel sau ta’ameya - chiftelute dintr-un amestec special cu soia care se servesc adesea cu torshy - masline verzi, castraveti, morcov, ridiche, lamai mici, toate murate si foarte picante, humus - boabe rotunde, uscate, de naut, preparate ca o pasta. Dulciurile egiptene sunt chiar dulci si preparate cu sirop de miere. Incearca fatir - clatite umplute cu aproximativ orice de la oua la caise si basbousa, preparat cu miere si ornat cu alune.
Un pranz complet pentru doua persoane, fara bauturi, costa aproximativ 30 E intr-un restaurant de lux.

Ce sa cumperi

Khan al-Khalili e una dintre cele mai mari piete ale lumii. Situata chiar in centrul islamic din Cairo, piata atrage sute de turisti si localnici in fiecare zi. De aici poti sa-ti cumperi parfumuri, vesminte arabesti, mirodenii, ceramica si alte suveniruri. La mare cautare sunt statuetele din cristal cu argint, farfuriile decorative cu scene faraonice dar si casetele din lemn incrustat cu sidef. In partea de nord a bazarului se afla moscheea lui Sayyidna al Hussein, unul dintre cele mai sfinte situri islamice ale Egiptului.

Cu cat si cu cine vezi Egiptul

- 239 E + 800.000 lei/persoana. Tariful include cazare 7 nopti in camera dubla, in regim de demipensiune la hotel Falcon Hills 3- din Sharm el Sheikh, transport cu charter, trasferuri la si de la aeroport, asistenta turistica.
Prin Paralela 45.

- 480 E/persoana. Tariful include 5 nopti cazare camera dubla la hotel El Gezirah Tower & Casino 5- din Cairo, mic dejun inclus.
Prin Happy Tour.

- 525 E/persoana. Tariful include 7 nopti cazare in camera dubla in regim all inclusive la hotel Radisson Sas Golden Resort 5- din Sharm el Sheikh, transport cu avionul tur-retur si transferul de la si la aeroport.
Prin CMB Travel.

- 890 E/persoana. Tariful include 7 nopti cazare in camera dubla pe vas de diving in Hurghada, cu toate mesele, fara bauturi, ghid profesionist de scufundari, 2 scufundari zilnice, scufundari de noapte; tuburi de oxigen, transport cu avionul dus-intors.
Prin Ultramarine.

Un sejur all inclusive, la Sharm, 650 E de persoana

"Sharm este bijuteria Sinaiului, o destinatie inedita, diferita de experientele pe care le avem de obicei. Este uimitor cum egiptenii au reusit sa construiasca si mai ales sa intretina statiunea si resorturile de vacanta ale acesteia! Fiecare Club isi are propria sa gradina pe care ai putea-o asemui, fara exagerare, Edenului. Noaptea, o armata de angajati uda plantele pentru ca acestea sa supravietuiasca.

Clubul Sea Life, operat de lantul hotelier Flash International, ne-a gazduit timp de 7 nopti. Acesta este situat in splendidul golf Nabq, la 20 km de centrul lui Sharm El Sheikh, Naama Bay. Am avut ocazia sa mergem si prin desert, in excursia catre Manastirea (crestin ortodoxa) Sf. Ecaterina. Lacasul sfant, situat la poalele Muntelui lui Moise, este impresionant prin istoria sa: nu a fost niciodata distrus de catre oameni, aflandu-se in permanenta sub protectorat.

Referitor la bani, am ales pachetul All Inclussive, astfel incat cazarea, mesele, precum si gustarile, racoritoarele si bauturile locale au fost incluse in costul pachetului, ca si biletul de avion dus-intors Bucuresti-Sharm-El-Sheik, taxele de aeroport, taxa de viza, si transferurile. In total, 650 E de persoana. Pot spune ca Sharm-ul este o destinatie potrivita si pentru cei cu venituri relativ medii."

Anca Ventura este director de Marketing & Vanzari Mobile Devices la Siemens Communications Romania. Impreuna cu sotul sau, Ionut Ventura, a vizitat Egiptul la inceputul lunii mai, mai precis statiunea Sharm-El-Sheik din Peninsula Sinai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri