Licitatia de Primavara organizata de Artmark a inregistrat un total al vanzarilor de 485.995 euro, o continuare a rezultatelor din iarna.
Licitatia de Primavara este prima dintre cele 4 operatiuni mari de acest tip planificate de Artmark pentru anul 2010.

Editia a oferit colectionarilor si investitorilor ocazia sa achizitioneze lucrari importante si rare ale celor mai iubiti maestri ai artei romanesti. Acestea au fost grupate în sectiunea Tezaur, care a devenit mai consistenta odata cu editia de Primavara

Cifra totala a vanzarilor inregistrate la Licitatia de Primavara a fost de 485.995 euro, ceea ce arata ca rezultatele Licitatiei de Iarna Artmark 2009 (cand valoarea totala a vanzarilor a fost de 480.000 de euro) au continuitate, in ciuda climatului economic mai lent.

Asadar, au fost stabilite in total 6 recorduri de autor, editia inregistrand cea mai mare rata de adjudecare.

"Se face vizibila tendinta de transformare treptata a pietei de arta intr-o alternativa investitionala, cunoscandu-se limitele si incertitudinea instrumentelor clasice de investitie. Aceste noi performante sunt semne ale increderii dezvoltate pentru piata de arta in spatiul romanesc, construind inca o etapa solida peste realizarile licitatiilor precedente", declara Manuela Plapcianu(foto), CEO Artmark.

Licitatia Artmark in cifre:

Totalul vanzarilor 485.995 euro
Rata de adjudecare 77,4% din numarul loturilor
Rata de adjudecare 97% din valoarea totala a preturilor de pornire
Numarul de loturi oferite 168
Loturi adjudecate 130
Loturi neadjudecate 38



Manuela Plapcianu mai crede ca accentuarea vanzarilor de arta postmoderna si contemporana dovedeste ca asistam la formularea unor previziuni inteligente asupra cursului de apreciere a acesteia. "Orientarea cumparatorilor catre arta de patrimoniu, catre valorile consacrate demonstreaza, pe de o parte, rafinarea preferintelor si formularea unor optiuni estetice clare, iar, pe de alta parte, optiunea de tezaurizare a veniturilor in opere de arta", adauga Plapcianu .

Preturi maxime atinse in Licitatie:

Nume opera
Autor Pret
1. „Compozitie” Ion Tuculescu 44.000 de euro
2. „Costinesti” Ion Tuculescu 44.000 de euro
3. „Natura statica cu farfurie olandeza” Eustatiu Stoenescu 32.000 de euro
4. „Madona cu pruncul” Carlo Dolci 28.000 de euro
5. „Natura moarta cu carti si pere” Gheorghe Petrascu 28.000 de euro



Noi recorduri de autor:


1. Carol Popp de Szathmary – record pentru pictura la vanzarea prin licitatie, 5.000 euro
2. Marin H. Georgescu – record pentru pictura la vanzarea prin licitatie, 2.800 euro
3. Tia Peltz – record pentru grafica la vanzarea prin licitatie, 1.400 euro
4. Henri H. Catargi – record pentru pictura la vanzarea prin licitatie, 6.000 euro
5. Georgeta Naparus – record pentru pictura la vanzarea prin licitatie, 3.250 euro
6. Rudolf Schweitzer-Cumpana – record pentru pictura la vanzarea prin licitatie, 17.000 euro

La licitatie au participat picturi exceptionale, semnate de Camil Ressu, Gheorghe Petrascu, Dumitru Ghiata, Ion Tuculescu, Corneliu Baba, alaturi de alte aproape 170, in sectiunile: Academism – in premiera, Simbolism, Traditionalism, Modernism, Avangarda, Realism-Socialist – in premiera, Postmodernism, Contemporana si Europeana.

Cititi aici mai multe detalii cu privire la Investitii in obiecte de arta: Unde plasam banii in 2010



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri