Actionarii regiei de publicitate online autohtona AdEvolution SRL au vandut, intr-o tranzactie nu foarte mediatizata pana acum, o participatie de 51% catre fondul de investitii german Ballroom International. Astfel, actionariatul ii include in prezent pe Valeriu Voicu, Gheonea Marius, Mocanu Radu si, cu majoritate, Ballroom International reprezentat prin Sigl Alexander si Bergner Olaf, fosti manageri la Arbomedia AG.
Dupa tranzactie, Ballroom International a devenit actionar majoritar cu 51% din actiuni, conform informatiilor din Registrul Comertului (RECOM). Valeriu Voicu detine 24,5% in timp ce Gheonea Marius are 19,6%. Mocanu Radu detine 4,9% din companie. Tranzactia implica atat o investitie in companie, cat si cash-out pentru actionari, au declarat pentru wall-street.ro surse apropiate afacerii.

Olaf Bergner si Sigl Alexander sunt, alaturi de Valeriu Voicu, administratori ai AdEvolution pana la 31 martie 2014, conform RECOM.

Valeriu Voicu a confirmat tranzactia, fara sa dea detalii despre valoarea acesteia, adaugand ca germanii nu se implica in mod activ in management. Totodata, el a confirmat ca a fost discret in ceea ce priveste acest deal care a avut loc in urma cu circa 2 ani. "Eu sunt «in charge». Probabil ca Balroom International vor vinde, dar nu este acum momentul oportun. Ei vor sa creeze «the next big thing» (urmatorul jucator mare - n.r.) in Europa Centrala si de Est", a spus Voicu, pentru wall-street.ro.

Pe langa AdEvolution, Ballroom International a achizitionat si 51% din actiunile furnizorului de servicii de publicitate online Beyond Media, companie in care actionari erau inainte de tranzactie Valeriu Voicu si Mihnea Mocanu.

Totodata, acelasi fond de investitii german a achizitionat recent si 51% din actiunile Midas Media, companie detinuta de Silviu Ispas, fost managing director al agentiei de publicitate online Arbomedia si EMI Romania.

Atat Olaf Bergner cat si Sigl Alexander au fost manageri la Arbomedia, retragandu-se din cadrul companiei imediat dupa vanzarea companiei catre elvetienii de la Goldbach Media Group in 2008.

Calin Rotarus, general manager al agentiei Arbo Interactive din Romania, a declarat pentru wall-street.ro ca „tranzactiile acestea subliniaza ca in Romania businessul de regie nu poate fi facut fara bani. Totodata, acestea confirma ca exista potential si/sau disperare mare pe piata”.

Dragos Stanca, manager al regiei Q2M, a spus la randul sau ca tranzactia nu il surprinde. "Stiam ca se discuta inca de ceva vreme”.

Despre structura actionaratului AdEvolution a mai scris anul trecut site-ul AdPlayers.ro

AdEvolution a generat in 2009 afaceri de 4,9 mil. lei (1,16 mil. euro), in scadere cu 24% fata de anul precedent. Compania a fost pe pierdere – circa 55.000 euro, conform RECOM. Beyond Media a inregistrat venituri de 1,9 mil. euro si pierderi de circa 140.000 euro.

Valeriu Voicu declara anul trecut ca AdEvolution avea impreuna cu Beyond media afaceri de 3 milioane euro dupa jumatatea anului 2010.

Ballroom International a fost fondat in 2010 si are sediul in Munchen. Fondul de investitii are ca scop dezvoltarea pietei de media online din Europa Centrala si de Est, avand ca scop sa devina lider de piata in regiune pana la finalul anului. Entitatea mai detine controlul asupra Evolution Media (Polonia – 92%), Adaptive Network (Ungaria – 100%) si Adaptive Holding (Ungaria – 50,3%).

Holdingul are in plan sa atinga vanzari de circa 92 mil. euro pana in 2014 la EBITDA de circa 13,5 mil. euro. Ballroom International a generat in 2010 EBITDA de 1 mil. euro si venituri de 9,7 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri