Agentia avangardista de publicitate KesselsKramer face parte din clubul creativilor care nu doar spun ce e de facut, mai trec si la fapte.
La mijlocul acestei luni, KesselsKramer a venit in Romania, raspunzand invitatiei shop-ului de creatie Cohn&Jansen si a partenerilor lor din comcom, adica Headvertinsing, Gavrila&Asociatii si Next/Cap. KesselsKramer a organizat pentru 32 de profesionisti din publicitatea locala un workshop numit "do together", ce are la baza brandul "do", dezvoltat de agentia olandeza. Spre deosebire de pseudoseminariile din piata de publicitate unde majoritatea invitatilor isi platesc dreptul de a tine un discurs plictisitor si lipsit de continut in fata a sute de persoane cu formatie la fel de eterogena, acesta a fost probabil unul dintre putinele reuniuni profesioniste, cu miza exclusiva pe educatie.

Workshop-ul s-a dorit a fi un exercitiu de comunicare, creativitate, team building si strategie de brand. Cu aceeasi ocazie, KesselsKramer a mai prezentat o serie de studii de caz din portofoliu, interactionand cu audienta si raspunzand intrebarilor acesteia. "In portofoliul olandezilor se afla atat clienti internationali, precum Diesel (fashion brand din Italia), Absolut Vodka, Unilever, cat si branduri locale precum BEN Telecommunications (operator GSM), The Hans Briker Budget Hotel, REAAL Insurance si SNS Bank. Stilul de comunicare KesselsKramer este recunoscut prin originalitate, avangardism, ironie si o abordare inovativa.

Agentia a publicat o serie de carti, organizeaza si proiecteaza expozitii si a produs un film documentar intitulat "The Other Final". Aceasta este povestea ultimelor doua echipe de fotbal din clasamentul FIFA Bhutan si Montserrat care au disputat un meci in aceeasi zi in care Germania si Brazilia se intalneau in finala Cupei Mondiale din 2002. Filmuletul a atras atentia producatorilor de la Hollywood, care au fost interesati in cumpararea drepturilor pentru a realiza un film artistic.

Mai multe lucruri interesante am aflat de la Tyler Whisnand, creative partner la KesselsKramer in interviul ce urmeaza:

Jurnalul National: Abordati comunicarea dintr-un unghi diferit. Aceasta e calea spre calitate?

Tyler Whisnand: Nu exista o reteta stricta pentru cum ar trebui publicitatea facuta, doar ca ar trebui sa fie deschisa diferitelor media, de exemplu, un film documentar, o carte sau un cantec. De fiecare data cand o agentie vede brief-ul clientului, acea agentie ar trebui sa aiba cat de multe optiuni posibile pentru client, nu sa se axeze doar pe mediile traditionale (reviste, panouri outdoor sau televiziune). Exista o multitudine de cai pentru a comunica si intr-un fel KesselsKramer incearca mereu sa gaseasca acele cai care sunt cele mai relevante unui anumit brand, produs sau idee.

Ce ne puteti spune despre proiectul "do", a carei dezvoltare mizeaza pe filozofia brand extension? Ce fel de proceduri trebuie sa urmeze un om de afaceri pentru a deveni un membru al comunitatii "do"?

"Do" este o propozitie. Este un brand care invita la interactiunea dintre designer si utilizatorul final in procesul de functionare al brandului si al produselor sale. "Do" a inceput doar cu mentalitatea, si mai tarziu a umplut brandul cu produse. Deoarece "Do" a inceput cu mentalitatea, are libertatea de a crea un sir vast de produse decat sa ramana blocat la produsul care a creat marca, de exemplu Ford (masini) sau Airbus( avioane). "Do" ar putea sa construiasca masini sau avioane sau chiar o linie vestimetara, tot ceea ce conteaza este ca toate acestea sunt create in cadrul mentalitatii "Do" de interactiune. O persoana trebuie "sa faca" pentru ca un produs "Do" sa functioneze.

Aveti un palmares de invidiat, asa-i?

KesselsKramer a castigat numeroase premii. In trecut am castigat Cannes Lions, D&AD, Clubul Art Directorilor din Olanda, Clubul Art Directorilor din New York si premiul de eficacitate: The Effie. Am castigat aurul la Effie pentru Budget Hotel Ben and Hans Brinker si argint pentru Bol.com si ziarul din Amsterdam Het Parool.

Va considerati o agentie avangardista?

Intotdeauna apreciem ideile bune. Cateodata avem initiativele noastre proprii pentru carti, filme sau expozitii. Ne place sa facem si astfel de lucruri pentru clientii nostri. Aceste initiative ne inspira lucrul pentru ei si le folosim pentru a dovedi ca si alte cai de comunicare sunt viabile ca si comunicarea pentru marci.

Ce ati discutat cu agentiile Cohn & Jansen, Headvertising, Gavrila si asociatii, Next Cap? Ati venit in Romania sa le confirmati avangardistilor nostri ca merita sa mearga pe durmul pe care au apucat-o deja?

In timpul pe care l-am petrecut la Bucuresti am facut o prezentare despre KesselsKramer si despre o parte din munca noastra. De asemenea, am tinut un seminar cu "Do", numit "Do together"(a face impreuna). Acest seminar a implicat oameni din patru agentii: Cohn & Jansen, Headvertising, Gavrila si Next Cap. Seminarul s-a concentrat pe colaborarea si munca impreuna cu "Do", pentru a crea noi produse "Do", servicii si idei.

Ati mai tinut asfel de workshop-uri si in alte tari in afara de Romania?

Am mai tinut acest seminar cu Muzeul The Cooper Hewitt National Design in New York, Fabrica in Italia, Calvin Klein in New York si in alte scoli si asociatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri