Central European Media Enterprises (CME) a vandut Studiourile MediaPro din Buftea unui grup de investitori, format din producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania, intre acestia numarandu-se si regizorul Bobby Paunescu.

Potrivit sursei citate, "un grup de investitori - format din importanti producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania - a finalizat tranzactia prin care CME a vandut actiunile companiei MediaPro Entertainment, actionar majoritar al Studiourilor MediaPro".

"Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est", scrie in comunicatul citat de Mediafax.

In afara de regizorul si producatorul roman Bobby Paunescu, din grupul de investitori care a preluat Studiourile MediaPro face parte si producatorul american Donald Kushner, cunoscut pentru franciza "TRON", dar si pentru filmul "Monstru", pentru care actrita Charlize Theron a primit premiul Oscar.

Bobby Paunescu a spus pentru Mediafax ca din grupul care a preluat Studiourile MediaPro fac parte "investitori importanti, producatori mari de film". "Este un business inainte de toate", a spus Bobby Paunescu, precizand ca nu poate sa faca publice deocamdata numele investitorilor, deoarece CME este cotata la bursa si trebuie parcurse mai intai etapele impuse de regulile dupa care functioneaza o astfel de companie.
Bobby Paunescu nu a precizat nici care este valoarea tranzactiei.

"A durat foarte mult perioada asta a tranzactiei. Acum s-a finalizat si trecem in faza a doua. Incepe copilul sa vorbeasca, sa mearga (...) Vrem sa il folosim efectiv ca un studio de film, service si practic orice fel de serviciu adiacent unui studio adevarat de film", a mai spus Paunescu.
Pe de alta parte, intr-un mesaj intern adresat angajatilor Studiourilor MediaPro, scrie ca activitatea companiei nu va fi afectata de aceasta tranzactie.

Bobby Paunescu este cunoscut ca producator al filmelor "Moartea domnului Lazarescu" (2005) si "Aurora" (2010), ambele in regia lui Cristi Puiu, dar si ca regizor al filmului "Francesca" (2009).

Bobby Paunescu este si asociat minoritar la societatea Editura Evenimentul si Capital SRL, care editeaza cotidianul Evenimentul zilei si saptamanalul Capital. Totodata familia sa este actionar al televiziunii de stiri B1 TV.

Vanzarea Studiourilor MediaPro este cea de-a treia tranzactie importanta finalizata de CME pe piata din Romania.
Astfel, in luna iunie, Universal Music Group a anuntat ca a finalizat, prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music Romania si Universal Music Publishing Romania, achizitia casei de discuri MediaPro Music. Cedarea MediaPro Music catre Universal Music Group a fost echivalenta cu iesirea CME de pe piata muzicala din Romania.

Pe de alta parte, compania de telecomunicatii RCS&RDS a preluat toate licentele de radio detinute de CME in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM. Cedarea tuturor acestor licentelor catre RCS&RDS a avut ca rezultat iesirea CME de pe piata de radio din Romania.

Valoarea niciuneia dintre aceste tranzactii nu a fost facuta publica.
CME este o companie de media si entertainment care opereaza pe sase piete majore din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME mai detine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania, dar si serviciul de video on demand Voyo.

Sursa foto: https://www.facebook.com/Bobby-paunescu-139739646179373/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri