Construita in 1892, in vechiul han Zlatari, aceasta cladire ascunde in spatele peretilor sai peste 250 de ani de istorie. Arhive si documente din vremea respectiva arata ca la Caru’ cu Bere au fost luate multe decizii importante ce au contribuit la „Marea Unire” si tot aici a fost infiintata societatea „Fratia”, menita sa-i ajute pe „fratii ardeleni” veniti sa invete in Bucuresti. Daca aveau rezultate bune la invatatura, studentii ardeleni primeau zilnic o masa gratuita din partea casei.

De-a lungul timpului, multe personalitati de renume au trecut pragul Carului cu Bere. Printre oaspetii fideli ai „berariei lui Neculai Mircea” se numarau George Cosbuc, dar si Octavian Goga, I.L. Caragiale, Iancu Brezeanu si alti prieteni. Insa, cum se spune ca toate drumurile duc la Caru’ cu Bere, iata ca a venit momentul ca acesta sa-si redeschida portile si sa scrie noi file de istorie, cel putin la fel de importante cum se intampla pe vremuri.

Ajunsa pe maini de oameni gospodari, cu o investitie totala de peste un milion si jumatate de euro dar si cu mult suflet, City Grill reuseste sa readuca pe piata Caru’ cu Bere din perioada interbelica. Mobilierul si toata tamplaria din interior – nu numai mesele, scaunele, ci si paravanele, scarile si podelele din lemn fac parte din structura originala a localului de la sfarsitul secolului al XIX-lea, sunt construite din lemn fara cuie si au fost restaurate ca atare, informeaza un comunicat al companiei.

De asemenea, tablourile si picturile au fost ingrijite cu mare atentie de o echipa de pictori mesteri calificati restauratori, selectati cu atentie de catre beneficiari. Vitraliile deosebite au fost desprinse cu grija si reasezate pe suporturi speciale de cristal, pentru a putea fi admirate la valoarea lor inestimabila.

Noutatea pe care o aduce Caru’ este o zona speciala de boutique, unde se vor putea achizitiona halbe de bere din istoria berariei si de astazi, dar si suveniruri, cadouri Caru’ cu bere, etc. Pe masa berarilor troneaza un draft pe care curge fara preget berea casei. Totodata, in cele doua saloane speciale, cigar lounge, de pe supantele centrale se poate savura un trabuc. La demisol, in vechea crama, a fost amenajat Restaurantul muzeu Caru’ cu Bere unde putem admira istoria berii de la babilonieni in zilele noastre si se poate analiza colectia internationala a halbelor de bere expuse. Pe langa toate cele de mai sus, din meniu nu vor lipsi mancarurile traditionale ale Carului – carnati, frankfurteri si celebrii mici „Caru’ cu Bere”, a caror reteta este tinuta in secret de sute de ani.

Reteta de succes a managementului – un serviciu impecabil combinat cu mancarurile deosebit de gustoase – se va aplica si in cazul Carului cu Bere. Echipa care se va afla la conducerea Carului a urmat un training de specialitate la celebre berarii din Viena (Austria) si Munchen (Germania). De asemenea, odata cu redeschiderea Carului cu Bere au fost create si 130 de locuri de munca.

„Managementul companiei noastre are o experienta de 8 ani de zile in acest domeniu si o pregatire profesionala adecvata prin cursuri organizate sau sustinute de companie. in acesti ani am reusit sa construim un brand puternic pe aceasta piata si suntem mandri ca in portofoliul nostru se afla astazi piatra coroanei Caru cu Bere”, afirma Daniel Mischie, CEO Caru’ cu Bere. Reteaua City Grill/City Cafe numara 10 restaurante si cafeterii. Cu o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro inregistrata anul trecut, jumatatea anului 2006 aduce un turnover de 2,2 milioane si vizeaza o cifra de afaceri de 5 milioane de euro pentru grup, excluzand Caru’ cu Bere.

„Business-ul de berarie este diferit de cel al restaurantelor tip convenience. Am studiat pe viu, in benchmarking-ul desfasurat in berarii vestite din Germania si Austria operatiunile berariilor experimentati cu peste 2500 de locuri (Hochbrauhaus-Munchen). Numai in acest fel putem sa ne mandrim astazi de pilda, la Caru’ cu Bere, cu ciolanul german la cuptor, unic in Romania. Tot cu mandrie am realizat ca restaurantul nostru este in primele 5 din Europa, ca arhitectura si istorie” subliniaza Dragos Petrescu CEO grup.