Reprezentantii TVR, ai Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si omologii lor bulgari au participat la Bruxelles, la o prezentare a acestor institutii media in fata oficialilor UE si ai European Broadcasting Union (EBU).

Initiata de Biroul de la Bruxelles al EBU, reuniunea a avut ca principal scop crearea de contacte pentru viitoare colaborari intre participanti, dar si cresterea notorietatii celor patru institutii media in randurile oficialilor europeni.

Din partea EBU, la intalnire au participat secretarul general al EBU Jean Rveillon si Jacques Briquemont, seful biroului din Bruxelles al EBU, care au prezentat o situatie de ansamblu asupra activitatii EBU si a provocarilor cu care se vor confrunta televiziunile publice in viitorul apropiat. De asemenea, participantii la prezentari au discutat si despre pasii care urmeaza a fi facuti in domeniul media electronice pe parcursul anilor viitori.

La discutii au fost invitati Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, Cristina Castagnoli, membru al cabinetului comisarului Kuneva (Bulgaria), responsabila de politicile pentru protectia consumatorului, precum si Zonits Venkova, reprezentant permanent al Bulgariei in cadrul Misiunii Permanente bulgare pe langa UE si Doris Theodora Mircea, reprezentant al Misiunii permanente a Romaniei pe langa UE, membri ai Parlamentului European din Bulgaria si Romania.

Din partea posturilor de radio si televiziune publice din cele doua tari au participat presedintele-director general al TVR Tudor Giurgiu, directorul general al Televiziunii Nationale Bulgare Uliana Pramova, directorul general al Radioului National Bulgar Polya Stancheva, presedintele director general al SRR Maria toghina, corespondentii Jurnalului TVR la Bruxelles Dragos Tabaran si Ruxandra Gheorghe, anunta un comunicat al TVR.

Presedinteledirector general al TVR Tudor Giurgiu le-a detaliat participantilor la sedinta obiectivele pe termen scurt ale managementului televiziunii, proiectele de amploare derulate anul trecut si programele importante difuzate in ultimii doi ani.

Prezenta TVR in peisajul european, mai ales dupa integrarea in UE, trebuie sa fie tot mai activa. Avem corespondenti la Bruxelles si in cele mai importante capitale ale Europei, suntem membri cu drepturi depline ai EBU si am organizat numeroase reuiuni si sedinte ale acestui organism la Bucuresti. Dar, in contextul integrarii Romaniei in UE, este necesar ca activitatea si obiectivele noastre sa fie cat mai bine cunoscute si sa avem o relatie cat mai apropiata cu factorii de decizie la nivel european, a declarat Tudor Giurgiu.

European Broadcasting Union (EBU) este cea mai importanta asociatie a televiziunilor si radiourilor publice, avand ca principal scop derularea de proiecte comune intre membrii sai. EBU este operatorul retelelor Eurovision si Euroradio prin care se transmit sute de mii de reportaje, stiri, programe si concerte in fiecare an.

TVR este din 1993 membru cu drepturi depline al EBU si membru titular al Consiliului de Administratie al uniunii din 2002. in 2005, TVR a fost ales de EBU drept organizator al Junior Eurovision Song Contest (JESC) 2006, eveniment gazduit la Bucuresti si urmarit de zeci de milioane de telespectatori in toata Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri