Afacerile din Romania ale Central European Media Enterprises, compania care controleaza Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Pro FM si InfoPro, au fost de 148,61 milioane dolari, in crestere cu 41,9% fata de anul anterior.
CME a avut in ultimele trei luni din 2006, veniturile nete de 51,67 milioane dolari, fata de 36,53 milioane dolari, in ultimul trimestru din 2005.

Afacerile din Romania ale Central European Media Enterprises (CME), compania care controleaza Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Pro FM si InfoPro, au inregistrat, in 2006, un profit brut de 65,86 milioane dolari, cu 50,3% mai mult decat in 2005, potrivit companiei.

In cel de-al patrulea trimestru din 2006, CME a obtinut, in Romania, un profit inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) de 26,1 milioane dolari, fata de 17,83 milioane dolari in perioada similara a anului 2005, potrivit unui comunicat al companiei, remis burselor din Praga si New York, unde compania este listata, informeaza NewsIn.

La nivel de grup, CME a inregistrat, in 2006, un profit EBITDA in valoare de 218,8 milioane dolari, cu 39% mai mult decat in 2005, in vreme ce veniturile nete ale grupului au atins, in 2006, valoarea de 603,1 milioane dolari, cu 50% mai mult decat in anul anterior.

Ronald Lauder, presedintele CME, a vandut, la sfarsitul lunii august 2006, aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners, pentru 190 milioane dolari. Magnatul cosmeticelor, Ronald Lauder, a intrat intr-un parteneriat cu fondul american de investitii, iar parteneriatul controleaza 15,7% din capitalul CME si are 64,8% din drepturile de vot in compania de media.

Dupa trei ani, Apax ar putea vinde partial sau complet actiunile nou-achizitionate. Fondul de investitii american va avea, in urma acordului, beneficii economice indirecte de 7,8% in compania media europeana. Ronald Lauder pastreaza, impreuna cu familia sa, controlul asupra CME, deoarece este cel mai important investitor.

CME detine posturi de televiziune in Romania (Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International), Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Galaxie Sport), Slovacia (Markiza), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, City). Compania este, de asemenea, tranzactionata pe NASDAQ si este listata la Bursa de Valori din Praga. CME mai este prezent in Romania si prin posturile radio Pro FM si InfoPro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri