Pierre Jeantet, Bruno Patino si Eric Fottorino care fac parte din conducerea publicatiei "Le Monde", au demisionat, miercuri, din functii, intrucat grupul din care face parte publicatia, La Vie - Le Monde, trece printr-o "grava criza financiara", informeaza un comunicat al grupului, citat de AFP.
Demisiile celor trei membri din conducere vor intra in vigoare din 4 ianuarie 2008.

Potrivit actionarilor La Vie - Le Monde, grupul se confrunta cu o pierdere financiara in valoare de 10 milioane de euro.

In 2006, grupul a inregistrat pierderi financiare in valoare de 4 milioane de euro, iar pentru 2007 sunt asteptate pierderi de 5 milioane de euro. Planul de reducere de personal a condus la plecarea a peste 200 de persoane din grup in 2005, incluzand personal de la cotidian si de la imprimeria grupului, scrie NewsIn.

Grupul La Vie - Le Monde a inregistrat sase etape financiare deficitare consecutive si are datorii in valoare de 150 de milioane de euro, in urma unui plan de achizitii realizat de Jean-Marie Colombani.

Totodata, si presedintele Consiliului de Supraveghere al Le Monde va trebuie sa paraseasca functia pana in martie 2008, iar actionarii grupului trebuie sa numeasca un nou presedinte.

La inceputul lunii iulie, Pierre Jeantet a fost ales presedinte al cotidianului "Le Monde", inlocuindu-l in functie pe Jean-Marie Colombani. Acesta a fost respins de conducerea redactiei "Le Monde" in cadrul unui vot care s-a desfasurat la sfarsitul lunii mai. Votul negativ a fost primit dupa ce redactia s-a aratat ingrijorata de consecintele financiare ale unui plan pe care Colombani vroia sa-l implementeze si care urmarea transformarea grupului La Vie - Le Monde intr-un mare trust de presa, care sa cuprinda cotidiene nationale si regionale, ziare gratuite, reviste si site-uri de internet.

Cotidianul "Le Monde", unul dintre cele mai prestigioase cotidiene franceze, este editat de grupul La Vie - Le Monde. Acesta detine si mai multe reviste si suplimente, printre care "Le Monde Interactif", "Telerama" si "La Vie", precum si actiuni la mai multe cotidiene regionale din Franta. Grupul, care numara in jur de 3.300 de angajati, a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri de 630 de milioane de euro. Publicatia "Le Monde" a fost condusa, in ultimii 12 ani, de Jean-Marie Colombani, fiind presedinte al publicatiei pentru doua mandate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri