Comisia Europeana (CE) a aprobat conditionat, marti, cumpararea Reuters de catre compania canadiana Thomson, in cadrul unei tranzactii prin care va fi creat cel mai mare furnizor de stiri si informatii pentru piete profesionale din lume, scrie Reuters.
Executivul Uniunii Europene (UE), Comisia Europeana, a anuntat intr-un comunicat ca tranzactia in forma in care fusese propusa a creat ingrijorari cu privire la asa-numitele "rapoarte de cercetare ale brokerilor dupa inchiderea pietei", care furnizeaza informatii precum declaratii financiare, indicatori financiari si castiguri pe actiune.

CE a aratat ca o astfel de tranzactie "ar fi eliminat concurenta dintre cei doi furnizori principali de astfel de baze de date atat de pe piata mondiala, cat si din zona economica europeana, lasand o libertate redusa de alegere clientilor care cumpara aceste produse".
Comisia a aratat insa ca atat Thomson, cat si Reuters au acceptat sa separe de celelalte activitati bazele de date cu produse de informatii financiare, activele asociate, angajatii si baza de clienti, pentru a sustine competitia.

Reprezentantii companiilor au aratat ca vanzarea acestor activitati va permite cumparatorilor sa "se remarce rapid pe piata ca o forta competitiva credibila pentru entitatea ce va rezulta prin fuziunea" Thomson cu Reuters.

Thomson a primit, marti, si aprobarea conditionata a autoritatilor americane de reglementare antitrust de la departamentul justitiei pentru cumpararea Reuters Group, mai anunta Reuters.

Companiile trebuie sa vanda copii a trei seturi de statistici financiare si licente referitoare la drepturile de proprietate intelectuala in decurs de 60 de zile, pentru ca vanzarea sa aiba loc, a anunta departamentului american al justitiei.

Potrivit termenilor tranzactiei, actionarii Reuters vor primi 352,5 pence in numerar si 0,16 actiuni Thomson pentru o actiune Reuters. Entitatea rezultata prin fuziune va acoperi pietele financiare, juridice, de produse de sanatate si stiintifice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri