Compania britanica Independent News&Media, care editeaza publicatiile The Independent si The Independent on Sunday, a anuntat ca va concedia aproximativ 90 de angajati din segmentul editorial, decizie care face parte dintr-un amplu program de restructurare ce va afecta toate mediile operationale, anunta brandrepublic.com.
Independent News&Media a recurs la aceste disponibilizari in incercarea de a strange economii in valoare de 10 milioane de lire sterline. Decizia va fi implementata incepand cu primele luni ale anului 2009.

“Aliniindu-se situatiei in care se regaseste presa scrisa globala, The Independent si Independent on Sunday sufera de pe urma unei scaderi a veniturilor obtinute din publicitate si acest lucru a generat o reanalizare atenta a costurilor pe care editarea celor doua publicatii le implica”, au declarat oficialii companiei.

La randul sau, Simon Kelner, directorul general al companiei, a afirmat ca o posibilia pasivitate in fata evolutiei costurilor in contextul economic actual ar fi reprezentat un act iresponsabil al managementului celor doua publicatii.

“Acest program de salvare a costurilor va asigura pastrarea unei voci independente in cazul celor doua ziare, si totodata mentinerea calitatii actului jurnalistic”, a spus Kelner.

Informatiile privind restructurarile de personal vin pe fondul unor presupuse discutii pe care Independent News&Media le-ar fi avut la inceputul lunii cu unul din competitorii sai - Trinity Mirror – privind o posibila asociere in vederea reducerii costurilor.

“Aceste restructurari vor reduce semnificativ costurile de operare, lucru care le va permite acestor publicatii sa reziste in fata oricarei «furtuni» din urmatorii ani. Decizia de a concedia acesti angajati nu reprezinta doar un alt exerciu de reducere a costurilor, ci dimpotriva va marca un nou inceput in utilizarea talentului de care dau dovada angajatii The Independent in a produce un continut de o calitate ridicata la cele mai mici costuri posibile”, a declarat Ivan Fallon, presedintele Independent News&Media.

Vanzarile inregistrate de publicatia The Independent au scazut de la inceputul anului si pana in luna octombrie cu 16,29%, ajungand la un tiraj mediu de doar 201,019 exemplare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri