Anul 2008 este primul in care numarul jurnalistilor care lucreaza la publicatii online si care au fost trimisi la inchisoare este mai mare decat al jurnalistilor inchisi care lucreaza in media traditionala, potrivit Comitetului de Protectie a Jurnalistilor (CPJ) de la New York.
Potrivit raportului CPJ, la 1 decembrie 2008, in toata lumea erau inchisi 125 de jurnalisti, cu doi mai putini decat in 2007. Dintre acestia, 56 lucrau pentru publicatii on-line, in calitate de bloggeri sau redactori sef.

Din categoria jurnalistilor din presa scrisa sunt inchisi, in prezent, 53 de jurnalisti, iar restul sunt jurnalisti de televiziune, de radio sau realizatori de documentare.

Pentru al 10-lea an consecutiv, tara in care sunt inchisi cei mai multi jurnalisti este China, inaintea Cubei, Birmaniei, Uzbekistanului. CPJ arata ca 23 dintre cei 28 de jurnalisti inchisi in China lucreaza pentru publicatii online. In Cuba sunt inchisi 21 de ziaristi, in Birmania 14 si in Eritrea 13.

Potrivit CPJ, 45 dintre jurnalistii inchisi sunt independenti, cea mai mare parte lucrand in presa scrisa. Acuzatiile cel mai des aduse impotriva jurnalistilor sunt legate de divulgarea de secrete de stat si de actiuni impotriva intereselor nationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri