Cel mai important ziar din orasul american San Francisco, The Chronicle, s-ar putea inchide dupa ce, anul trecut, a inregistrat pierderi de peste 50 de milioane de dolari, iar proprietarul publicatiei, Hearst Corp, a anuntat concedierea unui numar semnificativ de angajati, noteaza Reuters.
Managerii publicatiei nu au precizat numarul exact al concedierilor, insa pierderile inregistrate ii pun cei de la Hearst in fata unei dileme, aceea daca sa vanda sau sa inchida The Chronicles. Potrivit reprezentantilor Hearst, ziarul a mers "pe minus" inca din 2001, adica la doar un an dupa achizitionarea lui de catre importantul trust de presa.

Un alt cotidian patronat de Hearst, Seattle Post, se afla intr-o situatie similara, din cauza pierderilor si a reducerii incasarilor din publicitate, arata NewsIn.

In urma cu doar cateva zile, presedintele grupului media Hearst, Cathie Black, afirma, intr-un interviu preluat de AdAge, ca evenimentele care apar in industria de comunicare, cum ar fi succesul anumitor publicatii sau falimentul altora, nu trebuie legate neaparat de criza, care nu este decat o etapa a unui ciclu economic.

Grupul Hearst este unul dintre cele mai mari trusturi media din SUA, aflat de peste 120 de ani pe piata. Din grup mai fac parte, printre altele, revistele Cosmopolitan, Esquire si Harper's Bazaar, ziarul Houston Chronicle si posturile TV ESPN si The History Channel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri