Pro TV S.A., parte a grupului american Central European Media Enterprises, a inregistrat venituri nete de 77,5 milioane dolari (194,5 mil. lei) in al patrulea trimestru din 2008, in scadere fata de nivelul de 79,4 milioane dolari atins in perioada similara a lui 2007. De asemenea, indicatorul EBITDA (castiguri inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) a scazut cu circa 16,7%, pana la 29,9 milioane dolari (75 mil. lei).
Pentru intreg anul 2008, Pro TV a raportat insa rezultate financiare in crestere: veniturile nete ale companiei au crescut cu circa 27,4%, pana la 274,6 milioane dolari, iar EBITDA a avansat cu 16,7%, pana la 111,7 milioane dolari, potrivit informatiilor publicate pe site-ul CME.

“2008 a fost un an extraordinar pentru statiile noastre principale, in ciuda unui trimestru al patrulea dificil. Sunt multumit in special de performanta operatiunilor noastre din Cehia si Romania, care au livrat cele mai bune rezultate de pana acum. In Croatia ne-am bucurat de cea mai mare crestere de pana acum in ceea ce priveste audienta si veniturile. Intr-un mediu in care companiile din intreaga lume intampina dificultati, ramanem lideri pe pietele noastre”, a declarat Adrian Sarbu, presedinte si Chief Operating Officer al CME.

La nivel de grup, CME a inregistrat pierderi nete de 323,2 milioane dolari in ultimul trimestru al lui 2008, dupa ce in perioada similara a lui 2007 raporta profituri de 72,9 milioane dolari. Veniturile nete in T4 au fost de 291,5 milioane dolari, in scadere cu circa 3%.

Chiar si la nivelul intregului an 2008, grupul american a raportat pierderi de 255,5 milioane dolari (in 2007 raporta profituri nete de 88,5 milioane dolari), insa veniturile au crescut cu 22%, pana la aproximativ 1 miliard de dolari.

Grupul CME detine operatiuni in Bulgaria, Croatia, Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina. In Romania, compania Pro TV, parte a CME, detine posturile de televiziune Pro TV, Acasa TV, Sport.ro si MTV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri