Numarul de vizite la cinematograf a crescut cu peste 20% in primele luni din 2009, ca efect al crizei financiare, atat la nivel local cat si international, declara Moshe Greidinger, CEO Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est.

In acest context, Cinema City Romania va inaugura, in luna octombrie, primul megaplex din Bucuresti, in cadrul mall-ului AFI Palace Cotroceni. Complexul va avea 21 de ecrane si o capacitate de 4300 de locuri si va folosi tehnologia tridimensionala IMAX. Compania va mai deschide un al doilea megaplex, cu 15 sali de cinema, in Bucuresti, in Sun Plaza Mall, la scurt timp dupa inaugurarea megaplexului din Cotroceni.

"Piata din Romania va deveni una dintre cele mai importante pentru noi in urmatorii ani, avand un potential ridicat de dezvoltare. Numarul vizitatorilor a crescut cu peste 20% in primele trei luni din 2009, urmand tendinta pietelor internationale, iar inaugurarea de noi centre cinematografice in Bucuresti va duce la o crestere rapida a numarului de vizitatori”, declara Moshe Greidinger, CEO Cinema City International.

Asadar, segmentul pe care activeaza nu a fost afectat de criza financiara din punctul de vedere al numarului de vizite, insa inaugurarea de noi complexe cinematografice este ingreunata in anumite situatii, din cauza amanarii deschiderii marilor centre comerciale sau mall-uri.

Cinema City Cotroceni este al saselea proiect inaugurat de catre companie in Romania, dupa deschiderile din Iasi, Timisoara, Cluj si Bacau, care au avut loc in perioada 2007-2009, si proxima deschidere a Cinema City Pitesti, programata pentru luna iulie. In 2008, Cinema City detinea o cota de aproximativ 15% din piata cinematografelor si investise in Romania circa 10 milioane de euro.

Compania israeliana tinteste pozitia de cel mai mare operator de cinema pe piata din Romania, ajungand sa detina 83 de sali de cinema, pana la sfarsitul lui 2009. In urmatorii 3-5 ani, va deschide multiplexuri in mai multe orase din tara, printre care Arad, Oradea, Satu Mare, Cluj Napoca, Brasov, Pitesti, Botosani, Constanta. In toate aceste orase, contractele au fost deja negociate.

Cinema City International a avut venituri de 189 milioane euro in 2008 si estimeaza o crestere anul acesta. Compania detine circa 700 de sali de cinema in Israel si in Europa Centrala si de Est.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri