Pelicula “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, regizata de Florin Serban si dublu premiata la Festivalul de la Berlin, a avut un buget total de circa 900.000 euro dintre care 87% au fost investitii romanesti, a declarat pentru Wall-Street producatorul Daniel Mitulescu (foto).
Printre finantatori s-au numarat Centrul National al Cinematografiei (cu 1 milion de lei), agentiile McCann Erickson si Zenith Media, TVR, Institutul Suedez de Film, Post Republic Berlin, NHD Hamburg, ARRI Munchen, precum si doua premii la Festivalul de la Sarajevo – unul pentru post-productie si unul pentru dezvoltare.

Filmul, care prezinta povestea unui tanar detinut ce alege sa evadeze cu cinci zile inainte de eliberare pentru a avea grija de fratele sau, va intra in cinematografe pe 26 martie. Echipa lucreaza acum la atragerea de fonduri pentru promovarea filmului.

“Avem confirmata participarea L’Oreal Paris, in premiera pentru un film. Ei finanteaza festivalurile de la Cannes, Berlin, Moscova si au ales ca pe partea de film in Romania sa sponsorizeze «Eu cand vreau sa fluier, fluier»”, spune Mitulescu. “Mai sunt si alte branduri interesate, dar inca nu am concluzionat discutiile. E vorba despre branduri mari”.

Mitulescu spera ca filmul sa atraga 50.000 de romani in cinematografe, care, la un pret mediu de 15 lei pe bilet, ar genera incasari de 750.000 lei. Pelicula a fost deja cumparata, in cadrul Festivalului de la Berlin, de distribuitori din circa 15 tari, printre care Suedia, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg si Israel.

“Eu cand vreau sa fluier, fluier” a castigat, in cadrul Galei Festivalului de la Berlin din 20 februarie, distinctia Ursul de Argint si premiul “Alfred Bauer”, pentru noi perspective in Arta. Potrivit producatorului Daniel Mitulescu, filmul romanesc a avut cel mai mic buget dintre peliculele premiate la Berlin. “Un buget sub 1 milion de euro este un buget foarte mic pentru un film in Europa”, a spus el.

Ce bugete au avut filmele “noului val” de regizori romani

“4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, Cristian Mungiu – 600.000 euro
“Politist, adjectiv”, Corneliu Porumboiu – 800.000 euro
“Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, Catalin Mitulescu – 1,5 milioane euro
“Francesca”, Bobby Paunescu – 750.000 euro
“Moartea domnului Lazarescu”, Cristi Puiu – 350.000 euro
“Boogie”, Radu Muntean – 666.000 euro
"Cea mai fericita fata din lume", Radu Jude - 650.000 euro
“Cealalta Irina”, Andrei Gruzniczki – 165.000 euro
“Amintiri din Epoca de Aur”, Cristian Mungiu – 1 milion euro

Sursa: cinemarx.ro, wikipedia.org

Sursa foto: Cinemagia.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri