Frank Lowe, fondatorul Lowe Worldwide, una dintre cele mai mari retele de publicitate din lume, a surprins printr-o declaratie data ieri prin care anunta ca doreste sa lanseze o noua agentie de publicitate alaturi de Paul Weinberger, proaspat demisionar din pozitia de presedinte al diviziei Lowe din Londra. Totodata, se asteapta ca Weinberger sa aduca cu el si contul Tesco, unul dintre cele mai importante afaceri detinute si supravegheate de el in cadrul Lowe Londra.

Mutarea neasteptata anuntata de excentricul Domn Lowe, in varsta de 65 de ani, survine dupa trei luni de la expirarea unui acord incheiat impreuna cu reprezentantii grupului Interpublic in momentul pensionarii sale, in 2003. Prin aceasta intelegere, i se interzicea lui Frank Lowe sa coopteze personal din stafful Lowe vreme de 2 ani si, in acelasi timp, atragerea de clienti si grupului Interpublic.

Pierderea contului Tesco ar reprezenta o lovitura puternica pentru divizia Lowe din Londra, unde acest business genereaza aproximativ 10% din totalul incasarilor. Totodata, agentia resimte pierderea unor branduri puternice din propriul portofoliu: detergentul Omo, HSBC sau Braun. Situatia delicata prin care trece agentia este confirmata si de o noua regula prin care angajatii care beneficiaza un venit anual ce depaseste suma de 85.000 de dolari vor fi obligati sa accepte o reducere a salariului de 10 procente.

Actualul director executiv al agentiei Lowe din Londra, Garry Lace, a anuntat oficial ca Paul Weinberger va parasi curand agentia si, ca urmare, alti membri din conducere il vor urma in cadrul viitoarei agentii create.

Anul acesta au existat speculatii privind o eventuala revenire a lui Frank Lowe la conducerea agentiei sau despre o intentie a acestuia de a construi propriul lant de magazine cu scopul de a prelua gigantul Tesco. Specialistii nu au luat in serios aceste zvonuri, insa un cazul celebrului Frank Lowe totul este de neprevazut.

Lowe & Partners a fost infiintata de Frank Lowe la Londra in anul 1981, ajungand astazi o retea globala cu birouri in 90 de tari si 9.000 de angajati. Lowe face parte din Interpublic Group of Companies. In Romania, Lowe & Partners a implinit anul acesta 12 ani de la infiintare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri