2009 va reprezenta noi provocari, noi oportunitati si noi riscuri pentru investitiile de pe piata de capital. Important este ca un investitor sa stie sa disemineze stirile primite pe diverse cai si sa extraga adevarata informatie din aglomeratia de date. Wall-Street va prezinta cateva idei de care orice investitor ar trebui sa tina cont in noul an, adaptate dupa site-ul Seeking Alpha.
1. Fii rabdator atunci cand tranzactionezi, nu incerca sa obtii cu orice pret cea mai buna valoare pentru tranzactiile tale. Daca ratezi un pret bun, nu-i nimic, vei avea si alte sanse.

2. Cele mai bune strategii de investitii se bazeaza pe extreme - cumpara extrem de ieftin si vinde extrem de scump.

3. Urmareste tiparele de acumulare si observa cand cotatiile se aproprie de nivele foarte joase. Acest lucru te va ajuta sa realizezi cand cotatiile incep sa scada si sa poti obtine un profit bun din vanzari.

4. Ignora previziunile legate de piata ale diversilor analisti. Cel mai bine ar fi sa culegi informatii de la mai multe persoane cunoscute din piata de capital si sa-ti formezi o opinie proprie.

5. Graficele actiunilor si evolutiile acestora in timp sunt foarte importante. Pretul, rulajul, praguri suport si de rezistenta, presiunea la vanzare sau la cumparare sunt singurele lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a lua decizii de investitii corecte.

6. Fii foarte atent la risc. Daca ti-ai propus sa investesti intr-o anumita actiune sau companie, urmareste cu atentie care ar putea sa fie factorii de risc al respectivului plasament.

7. Stabileste-ti o limita de scadere, de tip stop-loss, si un pret tinta pentru actiuni inainte sa incepi sa tranzactionezi si tine cont de ele. In cazul in care conditiile de pe piata de capital se schimba drastic ar fi bine sa-ti reevaluezi tintele de scadere si/sau crestere.

8. Urmareste actiunile-vedeta si sectoarele care reactioneaza bine in fata scaderilor generale, deoarece acestea vor fi primele care vor beneficia de o revenire a trendului ascendent.

9. Nu te increde prea mult pe informatiile pe care le primesti de la televiziuni, e bine sa obtii informatiile de care ai nevoie din mai multe surse.

10. Elaboreaza cateva rezolutii de care sa tii seama atunci cand investesti, dar si in viata de zi cu zi, si incearca sa actionezi conform acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri