Facebook Inc, cel mai mare site de socializare la nivel mondial, a lansat o aplicatie de mesagerie pentru telefoane mobile ce permite utilizatorilor sa schimbe mesaje intre ei, chiar daca nu sunt prieteni pe Facebook, folosindu-se de numerele stocate in smartphone-uri, conform companiei, citata de The Wall Street Journal.
Ofertele anterioare de mesagerie instant erau disponibile doar intre prietenii de pe Facebook si utilizatorii erau obligati sa intre in aplicatia Facebook – procedura mai lenta decat aplicatia optimizata pentru chat.

Noua aplicatie, care poate fi instalata pe iPhone si pe smartphone-urile ce ruleaza Google Android, va duce la cresterea concurentei intre operatori telecom, producatori de terminale mobile si firme care ofera servicii de mesagerie.

Facebook Messenger, de exemplu, intra in concurenta cu servicii de mesagerie oferite de Apple si Google precum si Blackberry Messenger al Research In Motion. Start-up-uri mai mici, precum GroupMe, au inceput de asemenea sa ofere servicii similare. In paralel, operatorii telecom percep tarife pentru mesaje text.

Serviciul poate fi folosit pentru a comunica atat cu prietenii de pe Facebook cat si cu contactele listate in telefon, conform Facebook. Mesajele pot fi trimise de asemenea unui grup de oameni.

Compania americana a lansat serviciul de chat pe website in 2008. Compania a anuntat luna trecuta un parteneriat cu Skype pentru a oferi video chat pe website.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri