Facebook a anuntat, simultan cu iesirea din teste a Google+, schimbari majore la feed-ul de stiri, oferind prioritate post-urilor importante, scrie LATimes.com. Modificarile au starnit reactii adverse din partea multor utilizatori. Vezi de ce sunt acestia nemultumiti.
Pe masura ce concurenta dintre Facebook si Google creste, ambele companii incercand sa atraga privirile utilizatorilor si, implicit, bani, cea mai mare retea sociala din lume a anuntat ca va oferi prioritate stirilor importante. Astfel, daca nu te-ai logat pe Facebook de mai mult timp, vei vedea fotografiile cele mai importante si update-urile statusurilor din vremea de cand nu te-ai mai logat. Daca intri insa de cateva ori pe zi pe retea, vei vedea stiri recente. Ideea este ca utilizatorii sa vada tot timpul informatii care conteaza pentru ei.

Acum, feed-ul de stiri va fi similar cu un ziar personalizat”, spune Mark Tonkelowitz, manager IT la Facebook.

Facebook introduce de asemenea o iconita real-time care afiseaza cele mai recente activitati ale prietenilor, incurajandu-te sa stai de vorba cu ei.



Totodata, anumite fotografii apar acum mult mai mari decat pana in prezent pe wall-ul utilizatorilor.

Aceste schimbari au starnit reactii vehemente din partea utilizatorilor, multe dintre ele negative.

M-au zapacit de tot schimbarile astea facute de FB...”, comenteaza un roman, completat de un alt utilizator care spune “cu atatea modificari pe pagina iar va trebui s-o luam de la 0 cu invatatul!”.

Mai interesante sunt insa reactiile de pe blogul companiei unde multi utilizatori nu sunt multumiti de schimbari.

1. Cum vi se par modificarile aduse Facebook-ului?




Trist. Sincer, nu vreau ca Facebook sa decida cine este mai important in viata mea. Vreau ca feed-ul de stiri sa mearga cronologic si daca vreau sa ascund un post de cineva, sa o fac. Nu mai schimbati. Deveniti MySpace si am plecat de acolo cu un motiv”, spune utilizatorul Brandi Genest Weeks, comentariul sau atragand aproape 700 de like-uri.

Un alt utilizator ii da dreptate intr-un comentariu separat si spune ca Facebook se transforma in MySpace si Google+. “Nu stiu de ce le e atat de frica de Google+, nu o sa ii atinga”.

Fiona Robinson se arata de-a dreptul consternata de schimbari. “NUUUU! Vreau sa imi apara “cele mai recente stiri” sus, asa cum era inainte, astfel incat sa avem optiunea de a vedea ce s-a postat cel mai recent, in loc ca Facebook sa-mi faca “o compilatie”. Este o prostie. Se fac doua saptamani de cand am vazut modificarile si sunt din ce in ce mai aproape sa plec pe Google+ unde dorintele chiar iti SUNT ASCULTATE. M-am plans peste tot pana acum si pana in prezent nu am primit niciun raspuns”.

Bineinteles, intre toate comentariile, se afla si reactii pozitive insa acestea sunt aproape “inghitite” de avalansa de reactii negative.

Vezi comentarii concludente pe blog-ul Facebook.

Completeaza sondajul "Cum vi se par schimbarile de pe Facebook?" pe pagina wall-street.ro de pe platforma.

Cum comentati modificarile facute la Facebook? Considerati ca Google+ va avea de castigat de pe urma miscarilor concurentului? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri