Yahoo va da in judecata Facebook pentru incalcarea drepturilor de autor, acuzand site-ul de socializare ca i-au fost folosite, in mod ilegal, zece brevete legate de publicitate, personalizarea website-ului, socializarea online si mesageria, informeaza Allthingsd.com.
"Modelul Facebook este construit in totalitate dupa tehnologia de socializare online brevetata de Yahoo, care include crearea de profiluri, lista de noutati, bannerele si normele de confidentialitate", potrivit plangerii depusa de Yahoo.

In total, compania din Sillicon Valley a identificat zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fara autorizatie.

"Din nefericire, neintelegerea cu Facebook ramane nerezolvata, iar noi suntem nevoiti sa cerem sa se faca dreptate in fata unui tribunal federal", au precizat oficialii Yahoo.

"Compania noastra a investit resurse substantiale in cercetarea si dezvoltarea de-a lungul anilor a unor tehnologii care au fost licentiate de alte firme. Aceste inventii reprezinta fundamentul afacerii noastre, site-ul Yahoo fiind vizitat, zilnic, de peste 700 milioane de oameni", au adaugat acestia.

De cealalta parte, reprezentatii Facebook considera ca este vorba doar de o neintelegere, care ar putea fi rezolvata pe alte cai.

"Suntem dezamagiti ca Yahoo, un partener de lunga durata al Facebook si o intreprindere care a obtinut beneficii substantiale din colaborarea sa cu noi, a hotarat sa ne dea in judecata", a declarat un purtator de cuvant al retelei de socializare.

Nu este pentru prima data cand Yahoo intenteaza proces unei alte mari companii IT. In 2004, aceasta a castigat un proces intentat celor de la Google, pentru o serie de patente legate de motorul de cautare.

Foto: xaixoui.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri