Facebook s-a listat pe Bursa Nasdaq din SUA in jurul orei locale 16:30 (09:30 ora SUA). Mii de oameni urmaresc in prezent pe pagina oficiala a bursei prima sedinta de tranzactionare a gigantului cu 901 milioane de utilizatori.
Urmareste evenimentul LIVE pe pagina de Facebook a Nasdaq unde ai de asemenea posibilitatea de a comenta alaturi de cei circa 5.000 de utilizatori activi.

Facebook a incheiat joi cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in industria inaltei tehnologii si internetului, reusind sa plaseze pe piata circa 422 milioane de actiuni la pretul de 38 de dolari pe unitate, plafonul intervalului tintit de companie. Reteaua de socializare a atras astfel 16 miliarde de dolari, a treia mare oferta publica din istoria SUA, dupa Visa si General Motors.

Mai jos, imagini de la ceremonia de deschidere a listarii Facebook - vezi reactiile lui Mark Zuckerberg, cofondatorul companiei.


Watch live streaming video from nasdaq at livestream.com

Facebook a majorat in ultimele zile, pe ultima suta de metri, intervalul de pret tintit in cadrul ofertei de la 28-34 dolari pe actiune la 34-38 dolari, iar numarul actiunilor scoase pe piata a fost ridicat cu 25%, la aproape 422 milioane de unitati. In final, oferta s-a derulat la pretul maxim vizat de companie, de 38 de dolari pe actiune.

Tu vei cumpara actiuni Facebook? De ce (nu)?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri