Veniturile Facebook au crescut cu 72%, la 2,5 miliarde de dolari, in primul trimestru al anului. Totodata, profitul net s-a triplat si a ajuns la 642 milioane de dolari, fata de nivelul din perioada corespunzatoare din 2013, datorita cresterii puternice a afacerilor in zona publicitatii pe platforme mobile.

Platformele mobile au generat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook in perioada ianuarie-martie, impingand veniturile si profitul retelei sociale cu mult peste estimarile analistilor, transmite Bloomberg. Actiunile companiei au urcat cu pana la 6% in prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare de miercuri pe bursa de la New York, semnaland ca Facebook isi va continua ascensiunea dupa ce si-a dublat capitalizarea de piata in ultimul an.

Directorul financiar executiv al Facebook, David Ebersman, si-a anuntat marti demisia. Ebersman a ajutat compania sa-si revina dupa listarea dezastruoasa la bursa si sa atinga o capitalizare de piata de 160 miliarde de dolari.

Facebook raporteaza 1,28 miliarde utilizatori activi la finele lunii martie, reprezentand aproape jumatate din populatia conectata la Internet la nivel global. La sfarsitul anului trecut, reteaua sociala raporta 1,23 miliarde utilizatori activi, potrivit Mediafax.

Mai mult de 1 miliard dintre utilizatorii activi lunar, si peste jumatate dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook acceseaza reteaua prin platforme mobile. Compania de cercetare de piata EMarketer estimeaza ca Facebook va avea in acest an o cota de 22% din piata publicitatii mobile, evaluata la 31,5 miliarde de dolari, fata de 18% in 2013. Intre timp, cota de piata a Google va scadea de la 49% la 47%.

Facebook a efectuat recent doua achizitii rasunatoare, preluand aplicatia de mesagerie instant WhatsApp intr-o tranzactie evaluata la 19 miliarde de dolari si dezvoltatorul de echipamente pentru realitate virtuala Oculus VR, pentru 2 miliarde de dolari.

WhatsApp are 500 milioane de utilizatori, insa genereaza venituri modeste deoarece nu distribuie publicitate. Facebook a incheiat primul trimestru al anului cu rezerve acumulate de 12,6 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri