Oficiali ai retelei sociale Twitter au declarat ca in ultimele sase luni s-au inmultit cererile de date despre utilizatori din partea guvernelor lumii, pe masura ce din ce in ce mai multe tari vor din ce in ce mai multe informatii, scrie presa internationala.

Mai mult de jumatate dintre cereri au venit din SUA. In mod normal, acestea vin ca urmare a unor cercetari criminalistice. Pentru a primi astfel de informatii private – precum eMail -, fortele de ordine trebuie sa primeasca un mandat special de la judecator. Pentru a urmari comunicarile unei anumite persoane este nevoie de un mandat diferit, de cercetare.

Twitter, cu sediul in San Francisco, a declarat ca a primit 2.058 de cereri din partea a 54 de tari in ultimele sase luni, inclusiv de la 8 tari care in trecut nu ceruse informatii despre utilizatorii retelei sociale. Ca urmare a cererilor, Twitter a furnizat “cel putin partial” informatii in cazul a 52% dintre cererile internationale, si in cazul a 72% in cazul SUA.

In ultimele sase luni ale anului 2013, Twitter a primit 1.410 de cereri similare din partea guvernelor lumii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri