Transportatorul de gaze naturale Transgaz Medias (TGN) va propune actionarilor dividende record pentru anul 2010, valoarea totala a acestora urmand sa ajunga la 338,7 milioane de lei (81,6 milioane lei). Fiecare detinator al unui titlu TGN va fi astfel rasplatit cu 28,77 lei, reprezentand un randament de 11% fata de pretul actual stabilit pe Bursa de la Bucuresti (BVB).
Dividendele Transgaz s-au dublat comparativ cu cele de acum un an, cand compania a distribuit 153,3 milioane lei din profit, sau 13,02 lei/actiune. Dividendele pe 2010 vor fi distribuite incepand cu data de 17 octombrie 2011.

Statul roman va fi principalul beneficiar al dividendelor record din acest an, acesta urmand sa incaseze 249 milioane lei (aproximativ 60 de milioane euro), suma aferenta participatiei de 73,5% pe care o detine in cadrul transportatorului. De altfel, statul a fost cel care a determina distributia aproape in intregime a profitului Transgaz, obligand companiile pe care le controleaza sa imparta cu actionarii cel putin 90% din profitul net inregistrat, comparativ cu 50% cat era cerinta initiala.

Transgaz a raportat in 2010 un profit de 376 milioane lei, cu aproape 26% mai mult decat in anul precedent. Rezultatul a venit in contextul cresterii tarifelor de transport al gazelor si a celor de tranzit international.

Compania avea la sfarsitul sedintei de marti o capitalizare de 3 miliarde lei, dupa ce pretul actiunilor a crescut cu 0,38%, pana la 261 lei/unitate. De la inceputul anului, valoarea titlurilor TGN a scazut cu 6,78%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri